De zorgrobot opende de Pop-upstore
De zorgrobot opende de Pop-upstore Foto: Hanneke Marcelis

Huis van morgen opent voor tweede keer pop-up store

BERGEN OP ZOOM - Meer dan zeshonderd mensen bezochten vorig jaar de eerste pop-up store van het Huis van morgen aan de Kortemeestraat. Zij leerden daar over innovaties in de zorg, volgenden lezingen en kregen de kans hun mening te geven. Die succesvolle editie moest dan ook een vervolg krijgen, aldus Margot Wentink van WijZijn Traverse. Donderdag 31 mei opende de tweede editie van de pop-up store haar deuren.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het was zorgrobot Zora die de officiële starthandeling mocht verrichten. De robot, die onder andere in wordt gezet voor de activering van ouderen in woonzorgcentra, liep aan de hand van één van de bezoekers door het openingslint heen.

Pop-up store

De pop-up store is een plek om informatie in te winnen over slimme innovaties binnen de zorg die ondersteuning bieden in de thuissituatie en een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit. Zo wordt er onder andere de 'Easy steppers' gepresenteerd. Het zijn stevige traptreden die tussen de treden van de trap worden gemonteerd. Zo wordt de staphoogte gehalveerd. Een ideale oplossing voor ouderen die slecht ter been zijn. En met de hypermoderne Wuzzi Alert met gps en spraakherkenning is hulp op ieder moment van de dag dichtbij. Maar de pop-up store is meer dan dat. Er worden ook verschillende lezingen gehouden. Zo komt er bijvoorbeeld een notaris spreken over levensverzekeringen. "Bovendien willen we ook dat mensen hier hun input geven. Wij willen natuurlijk graag ook weten wat er nog mist en waar behoefte aan is", aldus Wentink. De pop-up store van het Huis van morgen is iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. De pop-up store is te vinden aan de Korte Meesstraat 18, Bergen op Zoom.[l]