BERGEN OP ZOOM - Met de zon achter de wolken en een temperatuur van rond de 19 graden, was het perfect weer om te korfballen. Scheldevogels moest deze wedstrijd winnen om behoud derde klasse te realiseren. Echter moest dan ook de concurrentie punten laten liggen.

Scheldevogels begint goed aan de wedstrijd tegen Stormvogels, de kampioen van de poule. De score gaat in het begin gelijk op. De ploeg uit Bergen op Zoom kwam op voorsprong. Het gat werd, door goed functioneel spel en geduld, groter en groter. De ruststand was dan ook een goede stap naar de overwinning met 12-6 voor Scheldevogels. Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde manier verder. Scheldevogels maakte al snel twee doelpunten. Door hard te werken en verstandig om te gaan met het balbezit zorgde Scheldevogels voor 2 punten. Ze eindigde de laatste competitiewedstrijd met een mooie eindstand van 21-17. Helaas won de concurrentie ook, waardoor Scheldevogels de nacompetitie in zal moeten gaan. Echter door deze goede wedstrijd zullen zij met een goed gevoel de nacompetitie ingaan. Op dit moment is de tegenstander, de datum en tijd nog niet bekend.

Waar het minder goed was gesteld met de senioren, spelen de jongste jeugdploegen een goede competitie. Vorige week werd de F1 al kampioen en na zaterdag kan ook de E1 als kampioen worden bijgeschreven. Zaterdag is dit ook nog mogelijk voor de F2, als zij hun wedstrijd weten te winnen.

Uitslagen 2 juni

Scheldevogels 1-Stormvogels 1 21-17

Scheldevogels 2-Terda 1 13-15

KVK 3-Scheldevogels 3 13-12

Voltreffers B1-Scheldevogels B1 2-11

Springfield C1-Scheldevogels C1 3-8

Scheldevogels D1-DSO (K) D2 4-12

Scheldevogels E1-Voltreffers E1 6-6

Juliana F1-Scheldevogels F1 7-20

Keep Fit F3-Scheldevogels F2 5-4

Programma zaterdag 9 juni

09:15 Scheldevogels F2-DeetosSnel F4 Bergen op Zoom

10:15 Scheldevogels A1-Terda A1 Bergen op Zoom [l]