BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 2 juni stond de beker finale Nieuw Borgvliet - Steenbergen op het programma. In het gastvrije Wolvaartsdijk wonnen de mannen van Aydin Akkaya op spectaculaire wijze de finale. Alles wat met voetbal te maken heeft zat in deze wedstrijd.

Steenbergen begon goed, maar via een counter werd Joey Bellet gevloerd in de 16 meter. De bal werd op de stip gelegd, en Hans Nuyten schoot deze beheerst in. 1-0 Nieuw Borgvliet. Steenbergen bleef gevaarlijk en al snel maakte ze 1-1. Net voor rust werd Joey weer weg gestuurd in de diepte. Wederom kwam de keeper te laat en schepte Joey buiten de 16, met het gevolg dat Steenbergen met 10 man verder moest. Een speler van Steenbergen pakte de handschoen op en kon gelijk aan de bak. Davey Coppens nam de vrije trap vanaf 20 meter, en de bal belande tussen de benen van de keeper. 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust bleef het spel op en neer gaan. Uit een corner van Steenbergen kopte ze de 2-2 binnen. Met nog twintig minuten te spelen bleef Steenbergen gevaarlijk. Op een hoge bal van de zijkant zaten de spelers van Nieuw Borgvliet mis en kon Steenbergen vrij inschieten, maar op de doellijn stond Aytach klaar om de bal klem te pakken. Helaas was dit niet de keeper. Dus ook Nieuw Borgvliet kon met 10 man verder, en kregen een penalty tegen. Gelukkig wist Mohammed Bouhadane deze uitstekend te pakken. De wedstrijd liep naar het einde toe en de vermoeidheid sloeg toe bij de spelers. 5 minuten voor tijd ging Joey het strafschop gebied in en werd gevloerd. De bal ging weer op de stip en Hans Nuyten mocht de winnende binnen schieten. Helaas faalde die en schoot de bal over het doel. Na 90 minuten geen winnaar.

Wat volgende was een bloedstollende verlenging. In de 1e helft kwam Steenbergen op 2-3. Uit het niets maakte Nieuw Borgvliet 3-3. Dit doelpunt werd gemaakt door Keesje van der Velde. In de 2e helft van de verlenging kregen steeds meer spelers kramp en moesten hierdoor het veld verlaten. Op een diepe bal van Leroy Ramsche werd Keesje van de Velde gelanceerd en die omspeelde de keeper waarna hij vanuit een onmogelijke hoek het doel wist te vinden. De ontlading bij spelers en begeleiding was geweldig. Steenbergen probeerde nog van alles, maar Mohammed hield zijn doel schoon.

De neutrale supporters hebben genoten van de wedstrijd. En deze wedstrijd was een reclame voor het bekervoetbal. Beide teams bleven sportief tegen elkaar ondanks de tegenslagen die ze te verwerken kregen. Nogmaals de complimenten voor de spelers en de begeleiding van beide teams. Na de wedstrijd gingen de mannen van Nieuw Borgvliet 3 terug naar sportpark de Markiezaten, om daar feestelijk onthaald te worden.

Nieuw Borgvliet JO13-2 en JO9-1 Kampioen.

Ook Nieuw Borgvliet JO13-2 van Bas Wilhelm en de JO9-1 van David Wessels werden zaterdag 2 juni kampioen in hun klasse. Langs deze weg gefeliciteerd. Uit deze resultaten kunt u zien dat Nieuw Borgvliet leeft. Ook dit jaar hadden we weer een bloeiende senioren afdeling met maar liefst 9 senioren teams. En ook bij de jeugd zien we een stijgende lijn doorzetten in de jongste categorieën. Op vrijdag 8 juni zullen de pupillen op kamp gaan en op zaterdag 30 juni zullen we het seizoen af gaan sluiten met de jaarlijkse sluitingsdag.