Winnaar Arno van Triest ontvangt de felicitaties van Ferry Leutscher van SPADO.
Winnaar Arno van Triest ontvangt de felicitaties van Ferry Leutscher van SPADO. avSPADO

8e Brabantse Wal Marathon prooi voor Arno van Triest

BERGEN OP ZOOM - Arno van Triest uit Putte heeft op zondag 3 juni de 8e Runnersworld Brabantse Wal Marathon op zijn naam geschreven. Hij legde de 42,2 km af in 3.06 uur en bleef daarmee zijn rivalen Patrick Vandebeek (Belgiƫ) en Marc Gunther uit Roosendaal enkele minuten voor na een spannende strijd die pas in de eindfase werd beslist.

Bij de dames hetzelfde beeld: de top-3 bleef tot 26 km samen, waarna Gaelle Despesel uit Halsteren een beslissend gat wist te slaan ten opzichte van haar twee Belgische concurrentes. De hele marathon was slechts een van de onderdelen van het door atletiekvereniging SPADO georganiseerde evenement met start en finish op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. Dankzij de inzet van 200 vrijwilligers konden de ruim 700 deelnemers meedoen aan de hele of halve marathon, de 10 km, de 5 km, de kidsrun of aan de sponsorwandeltocht over 22,11 km voor de stichting 22q11, waarbij ruim 35000 Euro werd bijeengebracht voor onderzoek naar deze neurologische aandoening.
De omstandigheden en het parcours bleken voor veel lopers en wandelaars zwaar, het was warm, de paden waren grotendeels onverhard en heuvelachtig. Iedereen was het er wel over eens dat het een prachtige natuurloop was met delen van het bos die zelfs voor de regionale lopers onbekend waren. Op de atletiekbaan van SPADO op sportpark Rozenoord was er tijdens de wedstrijden en na afloop een gezellige sfeer met live muziek en verschillende activiteiten.[l]