Start reanimatie
Start reanimatie NHS

HartslagNu: meld je nu aan als BHV'er

BERGEN OP ZOOM - Nederland krijgt één alarmeringssysteem voor burgerhulpverleners!

Dat betekent dat de twee huidige systemen, HartslagNu en HartveiligWonen (nu STAN), samen verder gaan onder de naam HartslagNu. Met één landelijk systeem kunnen we de overlevingskansen van alle slachtoffers van een circulatiestilstand in heel Nederland optimaliseren. In dit bericht lees je wat de komst van één landelijk systeem voor jou als burgerhulpverlener betekent.

De lancering van deze techniek heeft onlangs plaatsgevonden en zijn alle bij ons bekende vrijwilligers overgezet naar het nieuwe systeem, om tot slot de 112-meldkamers aan het nieuwe systeem te koppelen.

Vrijwilligers die al bekend zijn, hoeven dus niets te doen, maar de hulpverleners die wel een reanimatiecursus met het gebruik van een AEDgevolgd hebben, worden juist nu geadviseerd om zich bij HartslagNu te melden via de site: www.hartslgnu.nl

Ben je nog geen burgerhulpverlener, meld je dan nu aan!

Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij een oproepsysteem. Je krijgt een oproep op je mobiel bij een hartstilstand in jouw buurt. Het is dan wel slim dat je vooraf een training gevolgd heb.

Reanimatiecursus volgen in Bergen op Zoom? Stuur een mail naar reanimatieonderwijsboz@hotmail.comof bezoek de site www.reanimatieonderwijsboz.nl. [l]