Play the wild Rover organiseert benefiet concert voor WiBoZ

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 30 juni van 14.00 tot 18.00 uur organiseert de akoestische band Play the wild rover in samenwerking met Pickleweed en Friends in het Zwijnshoofd een benefietconcert, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan Woon initiatief Bergen op Zoom, WiBoZ.

De opbrengst wordt gebruikt voor de inrichting van de centrale woonruimte van het prachtige, nog te bouwen appartementencomplex op de locatie “Op de Weele”. WiBoZ (Woon initiatief Bergen op Zoom) is opgezet door een groep betrokken ouders. Zij dragen allemaal de zorg voor hun zoon of dochter met een verstandelijke beperking. De bouwplannen en vergunningen liggen klaar, de financiën zijn zo goed als rond, maar voor bijvoorbeeld aankleding van gemeenschapsruimtes wordt via allerlei projecten geld ingezameld.

Muziek
Pickleweed en Friendz zijn bandjes die op een frisse manier aan de slag gaan met het betere folk, americana en country repertoire. Folk "van Schotland tot Mexico" die de bands in het kader van zo'n project afwisselend gaan spelen. Twee verschillende bands, met een overlap in het repertoire en dezelfde aanpak, voornamelijk met akoestische instrumenten. Hoewel de vlag niet helemaal de lading dekt spelen ze die middag belangeloos voor WiBoZ onder de titel van een van de bekendste folk-nummers aller tijden: "Play the wild Rover".
Pickleweed, betekent "zeekraal" een gewas dat in het gebied van de Schelde, de slikken en schorren, veel te vinden is. Een specialiteit uit onze streek. Pickleweed repeteert in Bergen op Zoom. Voor de muziek denkt u aan Christy Moore, Flogging Molly, Dubliners, Pogues, Decemberists, Steve Earl enz., maar evengoed ook aan een paar " Irish Classics".
Friendz heeft zijn thuisbasis in Tholen, en speelt country en folk met af en toe wat Iers, schots en scheef. Ze spelen: Tumbleweeds, Sting, The Judds, The Corrs, Steeleye Span, Alison Krauss, Dubliners, Simple Minds, The Back Axles, John Denver en zelfs Dolly Parton.
En -zoals dat vaak gaat bij dat soort muziek- 's avonds tegen etenstijd spelen ze een aantal nummers samen; een mooie apotheose als afsluiting. Gespeeld door ervaren muzikanten, gegarandeerd een gezellige middag!
Naast de live muziek van deze twee geweldige akoestische bands, zijn er verschillende nevenactiviteiten welke georganiseerd worden door de toekomstige bewoners van WIBoZ. Er is voor eenieder een leuk en gevarieerd programma.

Informatie
Wilt u ook WiBoZ ondersteunen of meer informatie willen over WiBoZ dan kunt u WiBoZ en de ontwikkelingen van de projecten en de bouw blijven volgen via de website www.wiboz.nl of de facebookpagina nl.facebook.com/WiBoZ, hier staan ook de contact gegevens vermeld. [l]