Marijn, Jelle en Leo met docent Peter.
Marijn, Jelle en Leo met docent Peter.

Shintai Judoka's zeven dangraden rijker

HALSTEREN - Afgelopen week werden er weer district examens en landelijke zwarte band examens georganiseerd namens de judo bond Nederland. Shintai had op beide examens kandidaten.

In het district Zuid Holland werden de zwarte band examens voor 1e t/m 3e Dan judo georganiseerd. Het was een drukke dag want bijna 50 judoka’s deden deze dag in verschillende sessies examens. Namens Shintai kwamen er drie judoka’s in actie. Leo Ton, Marijn Voortmeijer en Jelle van Teijlingen. Leo moest een volledig examen afleggen. Als eerste startte hij met het Katame-no-kata. Met Peter als uke demonstreerde leo een keurig kata. Daarna volgde het tachi-waza en het ne-waza gedeelte waarbij Maurice als uke fungeerde. Vakkundig wist Leo alle vragen van de examen commissie te demonstreren.
Na afloop van het examen kreeg Leo als snel het verlossende woord, Geslaagd!
Daarna was het de beurt aan Marijn en Jelle. Omdat beide judoka’s 100 wedstrijd punten hadden behaald hoeven zij geen kata te doen maar alleen een tachi-waza en ne-waza gedeelte. Zeer vlotjes en gecontroleerd demonstreerde Marijn zijn examen.
Ook Jelle moest dezelfde onderdelen als Marijn afleggen en ook hier spatte het talent er vanaf. Al snel kregen beide heren te horen dat ze beide zeer zetjes geslaagd waren.
Tijdens de diploma uitreiking werden er drie judoka’s apart vermeld. Hun examen was ze goed dat ze Cum Laude geslaagd waren. Marijn en Jelle waren twee van die judoka’s. Wij zijn trots er met Leo, Marijn en Jelle weer drie kandidaten met succes te hebben opgeleid voor 1e Dan Judo.

Landelijke examens
De landelijke hogere examens in Wijk bij Duurstede waren examens voor 4e en 5e Dan judo. Jordy Nuijten kwam hier namens Shintai in actie. Voor 4e Dan Judo moeten maar liefst zes onderdelen gedemonstreerd worden. Jordy had als onderdelen het Nage-no-kata, het Katame-no-kata, het Kime-no-kata en het Go-no-sen kata. Daarnaast ook nog een staand en een grond programma.
Jordy wist alle onderdelen met succes af te leggen en kreeg aan het einde van de dag zijn felbegeerde 4e Dan judo uitgereikt. Een zeer mooie prestatie die maar voor weinig judoka’s is weggelegd. Jordy is hiermee voor Shintai de eerste judoka die met succes aan dit landelijke examen deelnam.
Shintai verzorgd judolessen op donderdag avond in Lepelstraat en op vrijdag avond in Halsteren. Voor meer informatie over judo bij Shintai kijkt u op www.sportschoolshintai.nl of op Facebook sportschool Shintai. [l]