BERGEN OP ZOOM - Ellen Walrave en Tom van der Voort pakken gouden plak. Het Nederlands Kampioenschap petanque voor tripletten(drietallen) is gespeeld op de banen van de Bredase vereniging Va Tout. Er was grote belangstelling van boulend Nederland.

Petangeske was met een groot aantal spelers aanwezig. Eddie Hollestelle, Michael Saarloos en Ricardo Saarloos behaalden ondanks goed spel op zaterdag de laatste 16 niet. Michael Pistorius haalde de laatste 16 wel met teammaten Charles Geleijn (ook Petangeske) en Patrick van de Schief. Zij werden op zondag in de 8e finale uitgeschakeld. Tom van der Voort vormde samen een team met Kees Koogje en EssaAzgoul. In de finale troffen ze Tim van Drunen, Chris Bos en Mark Norde. De titel en de gouden plak was voor het team van Tom van der Voort. Zij wonnen de finale vrij gemakkelijk met 13-1.
Lieke van der Voort speelde samen met Irini Kalivianakis (petangeske) en Monique Bakker (Midi Delft). Zij behaalden de bronzen plak. Zij verloren in de halve finale van de latere winnaars. Dat waren Ellen Walrave (Petangeske), Judith van den Eijnden en Karin Zantingh (beide t Dupke) 13-8.[l]