de Shintai judoka tijdens een succesvol Judokamp.
de Shintai judoka tijdens een succesvol Judokamp. Peter Goossens

Shintai Judokamp zonnig, gezellig en geslaagd

HALSTEREN - Bijna vijftig van onze leden zijn afgelopen weekend mee geweest op judokamp. Met de bus zijn we gezamenlijk afgereisd naar CJV kamp in Renesse. Hier hadden we een fraai kampgebouw met 10 blokhutten tot onze beschikking. De kids arriveerden in Safari stijl waarna ons kamp van start kon gaan.

Tijdens de opening was er voor iedereen een welkoms cocktail en een lekkere versnapering. Daarna werd de leiding voorgesteld en werden de groepen ingedeeld en kon er gestart worden met diverse avondspellen.
Zaterdagochtend werden er weer diverse spellen gespeeld. De oudste groep had een andere activiteit. Zij zijn naar de Brouwersdam geweest om daar de waterjump te trotseren. Gekleed in een wetsuit gleden ze met allerlei capriolen van de waterschans. Daarna werd er gezamenlijk geluncht om vervolgens weer naar het kamp terug te reizen.
In de middag zijn we met z’n allen naar het strand geweest. Per groep werd een er fraaie zand sculptuur gemaakt waarna er lekker vrij gespeeld kon worden.
Ook zaterdag avond stonden er weer diverse spellen zoals een safari zoekspel, twister, en limbo op het programma. De avond werd afgesloten met een kampvuur en lekkere hapjes.
Na weer een heerlijke nachtrust en een lekker ontbijt werd er zondagochtend eerst gezongen voor de jarigen. We hadden met Bram Rijtslag en Sanne van Loon namelijk twee jarigen op het kamp. Daarna stond een strand judotoernooi op het programma. Na een korte warming-up door het losse zand werden de kinderen in poules ingedeeld en kon er gestreden worden om de ereplaatsen. Na afloop werd er nog even lekker gerelaxt op het strand in het heerlijke zonnetje. Na het middagmaal was op opruimen geblazen en stond de afsluiting en de prijsuitreiking op het programma.
Allereerst werd Kayleigh de Crom naar voren geroepen. Kayleigh is assistent tijdens onze judolessen en heeft het afgelopen jaar de opleiding Dojo Assistent Judo gevolgd. Haar diploma was inmiddels binnen en deze kreeg ze uit handen van trainer Peter uitgereikt. Na haar handtekening te hebben gezet en het bosje bloemen in ontvangst genomen te hebben zijn wij trots er weer een Dojo assistent bij te hebben.
De fraaist geklede kinderen ontvingen een prijs. De jarige Bram Rijtslag had hierbij de 1e prijs gewonnen, Indji Bruin werd 2e en Yfke Goossens 3e.
De groepsuitslag was nog spannend. Uiteindelijk werd groep 2 de grote winnaar. Bij Groep 4 was Wouter vd Boom de winnaar bij de jongens. Rik Stalpers werd hier 2e. Bij de dames ging de 1e prijs naar Sanne Bassie. Lieke Stalpers werd 2e.

Uitslag judokamp toernooi
1e prijs: Lucas Landa, Maud van Tilborg, Lin van de Bosch, Tim Hagenaars, Lars van Poppelen, Yfke Goossens, Lieke Stalpers, Kayleigh de Crom, Manuel van Oosten, Wessel van Roosendaal
2e prijs: Morris de Caluwe, Indji Bruin, Robin Vermeer, West van de Rijzen, Lilly Landa, Liv van Loenhout, Sanne van Loon, Quinn Hommes, Wouter van de Boom, Tom de Graaf
3e prijs: Ward de Caluwe, Levi Wijnen, Daphne Nijp, Esther Rijpers, Rowan Groffen, Danielle Oostdijk, Evan Rijpers, Daan van Mechelen, Bram Rijtslag, Vian van de Donk, Kick Slieker, Anouk Bogers, Nathaly Oostdijk, Daphne Ton, Sanne Bassie, Roos van de Korput, Isis van de Donk, Romy Goossens, Nienke van Roosendaal, Evi Dockx, Sem Goossens, Owen de Crom, Milo van de Klij
Shintai dankt alle leiding voor hun inzet en goede zorgen. Ook alle deelnemers natuurlijk bedankt voor weer een onvergetelijk weekend.