Rennen in alle vrijheid door de natuur
Rennen in alle vrijheid door de natuur Zout Fotografie

Maak kennis met trailrunning tijdens Start to trail

BERGEN OP ZOOM - Houd je van hardlopen en loop je graag in alle vrijheid over de paden in de natuur? Dan is trailrunning echt iets voor jou. Onder de noemer: ‘Start to Trail’ biedt trailrunninggroep Footprint twee kennismakingsloopjes aan. Elke run duurt anderhalf uur waarbij een afstand van 10 tot 12 kilometer door een natuurgebied in de regio West-Brabant wordt afgelegd.

Trainer en voorloper Jos Oonincx uit Roosendaal laat je kennismaken met verschillende soorten ondergrond, paden en heuveltjes. Daarbij komen technieken als klimmen en dalen laagdrempelig aan de orde. Bovendien is er ruimte voor oefeningen die op trailrunning gericht zijn.

Grote uitdaging
Footprint is een trailrunning community met als doel trailrunning in de hele regio op een aantrekkelijke manier belangeloos te promoten. De groep groeide in ruim twee jaar tijd naar bijna 400 volgers. In diezelfde periode telden de trainingen en runs ruim 1500 deelnemers. De activiteiten worden bewust in de hele regio West-Brabant en het Grenspark aangeboden in de mooiste natuurgebieden om het uitdagend te houden. Enkele keren per jaar wordt er buiten de regio gelopen in Oisterwijk, Loon op Zand en Westenschouwen. Zowel beginnende lopers als ultralopers hebben hun weg naar Footprint gevonden en er is inmiddels een netwerk van tien ervaren voorlopers die gebieden als Rucphense hei, Buisse hei, Pannenhoef en de Brabantse Wal op hun duimpje kennen. Voor atletiekverenigingen en loopgroepen verzorgt Footprint clinics en trainingen waarbij de aspecten van trailrunning aan de orde komen. Ook worden in een aantal regionale en landelijke media regelmatig artikelen over trailrunning gepubliceerd.

Meld u nu aan
De eerder genoemde ‘Start to Trail’ runs staan gepland op de zaterdagen 4 augustus en 1 september. De groep vertrekt telkens om 9.00 uur. Voor aanmelding, startlocaties en verdere informatie kijk je bij de evenementen van Footprint op https://www.facebook.com/groups/1597130320603530/. Telefonisch aanmelden of via WhatsApp kan op 06 1254 1638.

Brabantse Wal Trail
Als je eenmaal de smaak te pakken hebt zien we je zeker terug op het hoofdevenement van 2018 ‘De Brabantse Wal Trail’ dat op 10 november vanuit Bergen op Zoom plaatsvindt. Footprint organiseert dan met een aantal partners een groot evenement met vijf afstanden van 15 tot en met 100 kilometer door dit markante natuurgebied. Wil je hiervoor trainen of meer informatie kijk dan op http://debrabantsewaltrail.nl/ [l]