Wandelaars op de Brabantse Wal FOTO:TONNY PRESSER
Wandelaars op de Brabantse Wal FOTO:TONNY PRESSER Foto: TONNY PRESSER

Wandelen doe je op de Brabantse Wal

Nergens in Nederland vind je op loopafstand zoveel variatie in het landschap als op deBrabantse Wal. Het gebied barst van de prachtige routes door de dicht begroeide bossen, langs het water en over de heide. En jij kunt ze ontdekken met de Brabantse Wal W Wandelgids, samengesteld door Stichting De Brabantse Wal. Deze wandelbijbel brengt je naar de vierentwintig mooiste gemarkeerde wandelroutes op de Brabantse Wal.

'De natuur is mooi, maar je moet er wal wel wat bij te drinken hebben.' Die quote van dichter Willem Kloos staat geschreven op de binnenkaft van de Brabantse Wal wandelgids. Geïnspireerd op dat citaat beginnen en eindigen alle vierentwintig gemarkeerde wandelingen bij een café. In totaal brengen de routes je langs vijftig van de leukste en gezellige cafés en restaurants van de Brabantse Wal.

Iedere wandeltocht vertelt een verhaal van de bewogen historie en indrukwekkende geologie van de Brabantse Wal. Zo vind je bijzondere hoogteverschillen en vergezichten in de Noordpolder van Ossendrecht, kun je de militaire historie van de West Brabantse Waterlinie herleven bij Fort de Roovere in Halsteren en zijn laarzen geen overbodige luxe als je de route over de Dintelse Gorzen kiest.


Iedere route staat nauwkeurig omschreven in de wandelgids. Ook de hoogtepunten, horecagelegenheden en parkeer- en vervoersmogelijkheden worden uitgebreid uitgelicht. De Brabantse Wal wandelgids biedt met routes van 1 tot en met 11 kilometer lang voor iedere wandelaar wat wils. Van ommetjesmaker tot doorstapper. Kortom, een complete wandelgids voor iedereen die er graag eens op uit trekt.

Korting
De Brabantse Wal wandelgids kost slechts €12,-, en lezers van De Bode krijgen bovendien een speciale korting. Knip de bon van de lezersactie uit en haal bij de VVV Brabantse Wal voor slechts €7,50 euro jouw exemplaar van deze onsmisbare wandelgids in huis! De VVV Brabantse Wal is gevestigd in het stadspaleis het Markiezenhof, Steenbergsestraat 6 in Bergen op Zoom.[l]