Afbeelding
Foto: Rene van Donschot

Cliënten Lambertijnenhof genieten van militair spektakel

BERGEN OP ZOOM – Het Lambertijnenhof was afgelopen week voor één dag een militaire basis. De Luchtmacht van vliegbasis Woensdrecht bezocht namelijk de zorgwijk Lambertijnenhof van S&L Zorg. En daar genoten de cliënten met volle teugen van.


De Luchtmacht kwam een complete dag voor de cliënten van S&L Zorg verzorgen. Om 09.30 uur werd de dag geopend door bestuurder Marjolijne Lewis en luitenant-kolonel Martine Verhulst. De vlag van S&L Zorg werd neergelaten en de vlag van de Luchtmacht werd gehesen, waarmee Lambertijnenhof voor één dag veranderde in een echte militaire basis.


Gedurende de dag waren er meerdere activiteiten voor de cliënten. Zo gingen de militairen wandelen met (rolstoelgebonden) cliënten, was er een stormbaan, konden cliënten rondrijden in een militair voertuig, militaire materialen en kleding bekijken en aantrekken en gingen de militairen een nieuwe fietsenstalling plaatsen. Ook lunchten de cliënten samen met de militairen. In de loop van de middag kwam de brandweer van de vliegbasis nog even langs. Met loeiende sirenes kwamen ze het terrein oprijden. Gelukkig was er geen brand, maar mochten de cliënten wel blussen! Aan het einde van de dag verzorgde de Luchtmacht nog een afsluitende maaltijd en werd de dag afgesloten door het neer laten gaan van de vlag van Luchtmacht en het weer hijsen vande S&L Zorg vlag.


S&L Zorg
S&L Zorg is met 650 medewerkers één van de grotere werkgevers in de regio en biedt intensieve zorg en begeleiding aan meer dan 350 mensen met een verstandelijke beperking. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun 'eigen' Lambertijnenhof.