Seniorenteams SPADO
Seniorenteams SPADO avspado

SPADO seniorenteams ook volgend jaar in 1e divisie

BERGEN OP ZOOM - De seniorenteams van SPADO hebben zich bij de afsluitende competitiewedstrijd rechtstreeks verzekerd van een langer verblijf in de 1e divisie, het een na hoogste niveau van Nederland. Het herenteam eindigde als 6e in de competitie, het damesteam werd 5e in de eindstand. Daardoor ontlopen beide teams de promotie/degradatiewedstrijd die in september worden gehouden.

Sven van Merode tekende in Rotterdam voor de enige individuele overwinning van SPADO met een sprong over 2.10m op het hoogspringen. Guus Nijkamp werd 3e op de 110m horden en B-junior Norbert Weijenberg snelde naar de 5e plaats op de 3000m steeple in een dik PR. Arjen de Kock sprong over 4.20m op polshoog (PR) - 6e plaats.

Bij de vrouwen behaalde Linda Prop een tweede plaats op het onderdeel kogelslingeren. B-juniore Meike Verdaasdonk verbeterde haar PR op de 400m tot 58,67sec en werd daarmee 3e! Yvette Caldenhove werd 4e op het polsstokhoogspringen en Anouk van Gils 5e op de 800m.

Ook de SPADO pupillen en C/D junioren hadden dit weekend hun laatste competitiewedstrijd. Alle pupillenteams wisten in Etten-Leur hun poule te winnen; de A, B/C én minipupillenteams mogen hierdoor allen naar de Brabantse finale in Waalwijk.

De juniorenteams werden in Zevenbergen eveneens allemaal 1e in hun poule. De meisjes D-junioren zullen in september aan de landelijke finale deelnemen, dankzij een fraaie 9e plaats in het eindklassement. [l]