Vrijwiligster Mirelle Schot FOTO JAN WILLEM VAN BODEGOM
Vrijwiligster Mirelle Schot FOTO JAN WILLEM VAN BODEGOM Foto: JAN WILLEM VAN BODEGOM

'Dankzij MijnBravis hoef ik niet steeds te bellen'

BERGEN OP ZOOM - Vier lange jaren kampte Mirelle Schot uit Bergen op Zoom met gezondheidsproblemen. In die periode bracht zij veel tijd door in het Bravis ziekenhuis en kwam ze in aanraking met MijnBravis. Daar is ze nu actief als vrijwilliger.

Na lange gezondheidsproblemen is Mirelle klaar voor een nieuwe fase in haar leven; een fase waarin zij anderen wil helpen. Daarmee maakt zij een start als vrijwilliger in de Bravis DigiTuin in Bergen op Zoom.

De eerste keer dat Mirelle inlogde in haar medisch dossier was om haar bloedwaarden te bekijken. "Ik heb onder andere een tekort aan vitamine B12 en D. Daardoor moet ik regelmatig bloed laten prikken. Dankzij MijnBravis kan ik zelf mijn waardes zien en hoef ik niet telkens in de telefoon te klimmen. Het is een kwestie van inloggen om te zien of mijn waardes binnen referentiewaarden liggen."


Andere mogelijkheden
Mirelle maakt inmiddels ook gebruik van de vele andere mogelijkheden die MijnBravis biedt. "Het is heel fijn dat je na kunt lezen wat de medisch specialist naar bijvoorbeeld de huisarts heeft gecommuniceerd over het bezoek dat je hebt gehad. Tijdens zo'n gesprek krijg je veel informatie te horen. Eenmaal thuis ben je de helft alweer kwijt. Dan is het handig dat je toch iets erover terug kunt lezen", benadrukt Mirelle. "Maar ook vind je in MijnBravis je onderzoeksresultaten en je afspraken die je in sommige gevallen kunt wijzigen. Het zou nog mooier zijn als je zelf je bezoek kunt inplannen. Maar dat is lastig omdat sommige afspraken gecombineerd worden."

'Ik ben klaar voor de
volgende stap'

Ander helpen
Als vrijwilliger wil Mirelle graag anderen helpen de gemakken van MijnBravis te ervaren. "Het thuiszitten ben ik beu", verzucht ze. "Uiteindelijk wil ik graag terugkeren in mijn oude beroep als secretaresse. Maar dan wel in de zorg. Ik voel er niets meer voor om in het bedrijfsleven te gaan werken. Ik wil een ander van dienst kunnen zijn, een ander helpen. Mijn ziekte heb ik nu onder controle. Ik ben klaar voor de volgende stap."[l]

DigiTuin

Patiënten hebben digitaal toegang tot steeds meer informatie over hun zorg. Maar hoe vind je je weg in deze nieuwe wereld? Bezoekers, patiënten en medewerkers kunnen in de DigiTuin onder meer terecht voor uitleg over hun digitale patiëntendossier 'MijnBravis'. Daarnaast worden nieuwe zorgontwikkelingen en producten getoond. In de DigiTuin helpen speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers bij het verkennen van de mogelijkheden en geven antwoord op vragen. De DigiTuin is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.