Antwerpsestraatweg situatie 1
Antwerpsestraatweg situatie 1 Foto: Google Maps

Drie verkeerssituaties onder de loep

BERGEN OP ZOOM - Drie gevaarlijke kruispunten in Bergen op Zoom moeten spoedig onder de loep worden genomen. Daarvoor pleiten Burak Sahin en Rik Simons van de GBWP. Zij hebben van bewoners klachten gehad over twee gevaarlijke plekken op de Antwerpsestraatweg en de risicovolle kruising van de Gentiaanstraat met de Ericalaan.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Sahin en Simons laten aan het college van burgemeester en wethouders weten dat ze signalen vanuit de bewoners hebben ontvangen over drie gevaarlijke plaatsen. De politici willen dat er vanuit de gemeente snel naar een oplossing gaat worden gezocht om de drie plekken veilig te maken voor verkeer.


Antwerpsestraatweg –
Rembrandtstraat

Het eerste punt wat de politici aankaarten heeft te maken met een kleine bocht waarbij auto's regelmatig rakelings langs wachtende voetgangers razen. Bij de stoplichten komen bestuurders vaak met hoge snelheid aangereden. Wanneer zij meteen groen licht krijgen, remmen zij nauwelijks. Dat terwijl er wel een flauw bocht in de weg zit. Het resultaat is dat personen die staan te wachten om over te steken op die plek niet veilig zijn. Auto's razen daar rakelings langs. Ook auto's die geparkeerd staan langs de buitenbocht van de weg kunnen gemakkelijk geraakt worden voor de auto's die niet afremmen voor de kleine manoevre.
Antwerpsestraatweg –
Juvenaatplein

Ook het tweede punt wat de GBWP-politici aankaarten ligt op de Antwerpsestraatweg. Deze keer gaat het om de oversteekplaats bij het Juvenaatplein. Die is slecht zichtbaar voor automobilisten. Er zijn namelijk geen duidelijk strepen aangegeven die aangeven die bestuurders erop wijzen dat het een oversteekplaats is. Zij komen dan ook met hoge snelheden voorbij, waardoor het voor bewoners bijna onmogelijk wordt om over te steken. En dat terwijl er veel ouderen en bejaarden rondom de verkeerssituatie wonen. Voor hen is het oversteken extra moeilijk, omdat ze er vaak meer tijd voor nodig hebben. Het is niet de eerste keer dat deze oversteekplaats op de politieke agenda wordt gezet. Er komen al langer klachten uit de buurt over het feit dat de Antwerpsestraatweg zo lastig is over te steken.


Gentiaanstraat – Ericalaan
Het derde gevaarlijke kruispunt ligt op de Meidoornlaan. Vanaf die straat komen automobilisten met hoge snelheid aangereden richting de kruising van de Gentiaanstraat en de Ericalaan. Dat levert een gevaarlijke situatie op voor de weggebruikers, maar vooral ook voor kinderen. De route wordt regelmatig gebruikt schoolgaande kinderen. Duidelijke verkeersborden op dit punt ontbreken, stellen Sahin en Simons.

De politici willen graag van het college weten of zij het eens zijn met de bewoners dat er verbeteringen nodig zijn op de drie plekken in de stad en of zij bereid zijn om aanpassingen door te voeren.[l]

Antwerpsestraatweg situatie 2 FOTO'S GOOGLE MAPS
De kruising op de Gentiaanstraat