Mosselkotters in de haven van Yerseke.
Mosselkotters in de haven van Yerseke. C. Dominicus

Rondleiding in mosselfabriek en bezoek oesterputten

YERSEKE - Het mosselseizoen is weer aangebroken. Heerlijk een pan mosselen met z'n allen leeg eten maar wat is nu leuker om ook eens te kijken hoe die mosselen in een fabriek verwerkt worden?

VVV Yerseke organiseert de komende periode iedere woensdag een rondleiding in een mosselfabriek en een bezoek aan de oesterputten. Met een enthousiaste gids maakt u een wandeling van 1,5 uur en de gids zal alles vertellen wat er bij komt kijken voordat die pan mosselen bij u op tafel staat. De rondleiding begint om 12.30 uur en om 14 uur is het afgelopen.
De eerstvolgende is op woensdag 18 juli en woensdag 29 augustus is de laatste rondleiding. Graag vooraf reserveren bij VVV Yerseke want er kunnen een beperkt aantal deelnemers mee met de gids, via yerseke@vvvzeeland.nl of 0113-571864. Op de dag zelf komt u voor 12 uur naar het VVV kantoor en dan krijgt u te horen waar het ontmoetingspunt is met de gids.

Rondvaart
Tevens bestaat er de mogelijkheid om aansluitend nog een rondvaart te maken. Op sommige dagen is er een zeehondentocht maar ook een oestertocht behoort tot de mogelijkheden. Informatie kunt u verkrijgen bij de VVV. Als u 's morgens al tijdig in Yerseke arriveert, kunt u vanaf 10 uur ook het Oosterscheldemuseum bezoeken. Hier ziet u hoe er in vroeger jaren werd gewerkt in de oesterputten. Zo heeft u een leuk dagje uit in Yerseke en het is helemaal af als de dag wordt geëindigd met een lekkere pan mosselen in één van de vele restaurants in Yerseke. Bij de VVV is ook een gratis gids verkrijgbaar met restaurants in Zeeland die aangesloten zijn bij VVV Zeeland. [l]