Nederlands kamioenschap mix petanque

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen weekend was het NK petanque mix, 1 dame en 1 heer vormen samen een team. Voor Petangeske deden hier 7 spelers aan mee te weten; Angela Schuurbiers die samen speelde met Jos van den Broek. Tom en Lieke van der Voort die ook samen Petangeske vertegenwoordigden. Michael Pistorius, Ellen Walgrave en Charles Gelijn speelden met iemand van een andere vereniging. Zo zie je maar dat sport ook verbroedert.

Alle spelers hadden na 4 speelronden 3 wedstrijden gewonnen. Dat betekende dat de 5e speelronden voor iedereen een beslissing moest brengen. Voor Angela en Jos die dit NK hun debuut beleefden pakte dit positief uit. Ook Ellen en haar maat wisten de 5e ronde te winnen en behaalden ook zij een plaats bij de beste 16. Helaas voor alle anderen hield het na vandaag op.
Zondagmorgen gingen we van start met de achtste finales, de loting wilde dat de beide teams met daarin Petangeske spelers tegen elkaar moesten beginnen. Ellen won deze van Angela en Jos met 13-5. Ook voor Angela en Jos zat hun debuut erop, maar wel een debuut met een supergeleiding resultaat. Ellen moest in de kwartfinalist tegen een team van Le Sprit en na een spannende wedstrijd verloor zij met 10-13. Desondanks dat er geen podiumplaatsen behaald zijn dit weekend is Petangeske toch met recht trots op haar spelers en speelsters.


Masters
Van 24 tot en met 26 augustus vinden bij onze club de Brabantse wal masters plaats. We beginnen op vrijdag om 13.00 uur met een promotietoernooi. Mocht u zelf eens een paar wedstrijdjes willen spelen dan is dit uw kans. Voor informatie gaat u naar: www.petangeske.nl/ brabantsewal masters 2018 [l]