Vierde editie Roosendaals Big Band Festival

ROOSENDAAL - Op zondag 19 augustus organiseert de Valley Sound Big Band wederom in samenwerking met Sieben Recreatie de vierde editie van het Sieben Big Band Festival. Net als voorgaande jaren geven vier verschillende orkesten op deze middag acte de presence. Het belooft weer een gevarieerde muzikale middag te worden, waarbij de bands in willekeurige volgorde van zich zullen laten horen. De eerste klanken zijn vanaf 14.00 uur bij Sieben Recreatie aan De Stok 4 in Roosendaal te horen; het festival eindigt omstreeks 17.30 uur. De toegang is gratis.

Bijzonder trots zijn we op de komst van Tony’s Wife uit Bergen op Zoom. Deze formatie brengt een gevarieerd programma met hot jazz, swing en dansmuziek uit de jaren 1920 tot 1950. In die periode fleurden tientallen kleine big bands het niet al te rooskleurige leven in crisistijd op. Deze orkesten waren de popbands van de eerste helft van de vorige eeuw. Het is dan ook geen wonder dat hun muziek een ware revival lijkt te beleven in deze tijd en de organisatie is blij dat we daar op 19 augustus ook in Roosendaal van kunnen gaan genieten.


Orkesten
Het tweede orkest is Big Band Blast! uit Sliedrecht. Het orkest biedt een platform aan fanatieke en getalenteerde muzikanten die met elkaar jazzmuziek maken dat hun hart gestolen heeft. Dit gedreven orkest wordt op vele podia gesignaleerd en valt altijd wel op een of andere manier. Onder de inspirerende leiding van Nils van Haften wordt hard gewerkt aan bijzondere arrangementen en oorspronkelijke composities. Volle vocals, een razende ritmesectie, wervelende saxen, geoliede trombones en een snijdende trompetsectie zorgen voor een muzikale explosie. Big Band Blast! is de moeite waard om met een lekker drankje naar te luisteren of misschien wel op te dansen. Deze gasten staan in ieder geval garant voor een spetterend spektakel.
Daarna kunt u gaan genieten van de Power Swing Big Band. Deze traditionele big band bestaat uit twintig muzikanten met als vocaliste Madelon Ravenhorst. Naast de bekende muziek van Count Basie, Sammy Nestico, Duke Ellington en George Gershwin schuwen deze muzikanten ook niet de minder befaamde en moderne stukken, waarbij verschillende improvisaties en solo’s te horen zullen zijn. Zeker onder de muzikale leiding van de regionaal inmiddels tot bekend uitgroeiende Rumon Hagenaars zal dit orkest op deze zondagmiddag zeker zijn visitekaartje achterlaten.

Valley Sound Big Band
En dan blijft natuurlijk het organiserende Valley Sound Big Band nog over. Dit grootse project moet op vrijdag 21 september op de Markt in Roosendaal gaan plaatsvinden en dat belooft een heus spektakel te worden. Maar afgelopen jaar viel dit orkest ook op met zijn eerste Halfvastenconcert, een concert waarin Roosendaalse carnavalsliedjes omgezet waren naar swingende en jazzy nummers. En natuurlijk waren zij weer te beluisteren tijdens Koningsdag in Roosendaal. Maar ook daarbuiten zijn deze jongens en dame regelmatig te bewonderen, zoals dit jaar in Bergen op Zoom, Cuijk en op 7 september wederom in Antwerpen tijdens het Liberation Ball. Kortom, een actieve, bruisende en swingende big band uit Roosendaal, die mag je toch niet missen.
Voor goede bigbandmuziek en een gezellig samenzijn met hapje en drankje moet u dus op zondag 19 augustus vanaf 14.00 uur bij de mooie parkvijver van Sieben Recreatie zijn. Dat klinkt toch als muziek in de oren. [l]