Iemand van de F!tfabriek met een kind tijdens het Beachvoetbaltoernooi
Iemand van de F!tfabriek met een kind tijdens het Beachvoetbaltoernooi Foto: Hanneke Marcelis

F!tfabriek moet Sportweek voor Bergse jeugd afzeggen

BERGEN OP ZOOM - Sporten in het bos, actief aan de slag in de binnenstad en een zeskamp. Het programma van de Sportweek van de F!tfabriek klinkt leuk, maar wist niet genoeg kinderen te boeien. Wegens een gebrek aan aanmeldingen is de sportweek die op 13 augustus van start zou gaan afgezegd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De F!tfabriek is teleurgesteld over het gebrek aan aanmeldingen, maar kan met te weinig deelnemers de sportweek niet door laten gaan. "Wij vinden het erg jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen en hopen op uw begrip", laat de sportorganisatie weten via haar website en Facebook-pagina. Daar kwamen meteen enkele teleurgestelde reacties van ouders. "Wat jammer, maar alle begrip", reageert iemand.

Ook reageren veel mensen met tips voor de F!tfabriek om meer jeugd te bereiken. Al zal het daar niet aan hebben gelegen, want de F!tfabriek weet de Bergse jeugd altijd goed te bereiken. Zo kon het beachvoetbal toernooi wat recentelijk werd gehouden ondanks de hitte rekenen op zo'n 40 deelnemers, en was ook het Groene Hart afgeladen vol tijdens de Freerunmiddag van de F!tfabriek.

Sportweek

De F!tfabriek houdt al langer in de laatste week van de zomervakantie een sportweek voor de Bergse jeugd. De Sportweek is gericht op kinderen die op de basisschool zitten. Iedere dag van de sportweek zou dit jaar een thema hebben in combinatie met sport en beweging. Zo zou er één dag plaats vinden in het bos, één dag in de binnenstad, één in een gymzaal en zou er een groot zeskamp worden gehouden. Maar dat gaat dus niet door. Wie weer wil deelnemen aan de activiteiten van de F!tfabriek, zal moeten wachten tot na de zomer.[l]