Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Het was drammen om binnen te komen donderdagmiddag bij Boekhandel Van der Kreek. Bergenaren waren massaal afgekomen op de boekpresentatie van de memoires van Erik Elich: 'De NAR van d'n Òòg'eid'.

Wie het buiten al warm vond, had donderdagmiddag niet binnen moeten lopen bij Van der Kreek. Daar liepen de temperaturen pas echt hoog op. Want niemand wilde de boekpresentatie van Erik Elich missen. "Ik vind het echt geweldig leuk dat jullie met zo velen zijn gekomen", begon Elich zijn toespraak trots. "Dit boek is iets waar ik al heel lang mee bezig ben. Niet om te scoren, maar om een kijkje achter de schermen te geven. Ik vertel over de rol van de Nar, maar dan van binnenuit." Het boek bestaat uit twintig hoofdstukken en heeft in het hart foto's uit het familiearchief van Elich.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De eer was aan burgemeester Petter om het eerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen. "Ik vind het een eer dat ik hier mag staan. Vaak denken mensen dat de geschiedenis van de stad wordt geschreven in grote verhalen over vestingen en oorlogen. Maar het zijn deze verhalen die uit de haarvaten van de samenleving komen, die je echt iets leren over Bergen op Zoom", aldus de burgemeester. "Wie de Bergse samenleving écht wil leren kennen, moet dit lezen", sloot de burgemeester af.

Meer weten over Eric Elich? Lees zijn verhaal in Ik Ben Bergen in deze editie van de Bergen op Zoomse Bode.[l]