Nieuwe zittende vorm Tai Chi.
Nieuwe zittende vorm Tai Chi. RPV Bergen op Zoom

Tai Chi Tao in het bos

BERGEN OP ZOOM - Het is inmiddels een traditie geworden dat de deelnemers van al onze verschillende Tai Chi groepen van Reumapatiëntenvereniging Bergen op Zoom zich tijdens de grote vakantie laten zien in de buitenlucht. Er is gekozen voor de locatie achter Villa Heidetuin, Balsedreef 3 in Bergen op Zoom.

Tai Chi Tao is een Chinese bewegingsvorm vanuit de traditionele Chinese geneeskunde voor ontspanning, meer energie, verdieping van de ademhaling, versterking van de spieren en versoepeling van de gewrichten. Deze bewegingsvorm heeft een hoge therapeutische waarde en is voor iedereen aan te leren met name ook voor mensen met bewegingsbeperkingen, reumatische klachten zoals o.a. reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, bechterew en J.C.A (jeugdreuma). Aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers zodat zij beter om kunnen gaan met hun beperkingen (pijn). Ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, coördinatie/concentratie technieken, balanstechnieken voor een beter evenwicht maken onderdeel uit van deze bewegingsvorm.
We verzorgen naast de ‘gewone’ Tai Chi ook de Waaiervorm waarbij bewegingen uitgebreid worden door het gebruik van een waaier. Heel mooie bijzondere vorm.
Een derde vorm waarmee we willen gaan starten is de zittende Tai Chi vorm. Uiteraard zijn deze oefeningen zittend op een stoel uit te voeren, ook wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel. Het kan eventueel gecombineerd worden door de oefeningen ook staand of lopend uit te voeren, geheel rekening houdend dus met de beperkingen van de deelnemer.

1 augustus
Al deze groepen zullen zich presenteren op woensdag 1 augustus vanaf 14.00u, lekker buiten, achter Villa Heidetuin. U bent van harte welkom! Voor meer informatie: tel: 0164-256378. [l]