Afbeelding
Foto:

Nordin El Barjiji (48) zat vast voor slaan met bierfles: 'Ik ben juist het slachtoffer'

BERGEN OP ZOOM - Voor Nordin El Barjiji sloeg maandagavond het noodlot toe. Nadat hij voor 2000 euro was opgelicht, zag hij zijn oplichters ineens zitten op een terras. Hij ging erheen om verhaal te halen, maar de stemming werd meteen dreigend. Eén van de oplichters stond agressief op met een bierfles in zijn hand. El Barjiji verdedigde zichzelf, maar raakte daarbij iemand met het flesje. Het resultaat: hij werd zelf de verdachte. "Het is zo oneerlijk. Zij zijn ineens het slachtoffer geworden, terwijl ik dat juist ben."

Het nieuwsbericht over de mishandeling met een bierfles op maandagavond trok flink de aandacht. Het verhaal: Een 48-jarige Bergenaar sloeg een 29-jarige man in een ruzie met een bierfles. Die liep daarbij een flinke hoofdwond op. Nordin El Barjiji was de 'dader', maar zelf ziet hij het compleet anders. Hij wil graag zijn verhaal doen, om de situatie uit leggen, én om anderen te waarschuwingen voor de praktijken van de oplichters.

Vloerverwarming

El Barjiji kwam in aanraking met het klusbedrijf via internet. Hij wilde graag vloerverwarming laten aanleggen in het huis waar hij woont met zijn vrouw en vijf kinderen. De klusjesmannen kwamen, en begonnen aan de werkzaamheden. De vloeren van de gang, de keuken en de kamer werden gefreesd en de waterleiding afgesloten. Op dat moment deed Elbarjiji zijn aanbetaling: 2000 euro. Maar vanaf dat moment, kwamen de klusjesmannen nooit meer terug. En sindsdien is de woning van El Barjiji onbegaanbaar. "Ik kan er niet meer leven nu. Alles ligt open, en we hebben geen water."

Confrontatie

Na dagenlang tevergeefs geprobeerd te hebben om de mannen te bereiken, liep El Barjiji ze plots tegen het lijf op een terras aan een Kastanjelaan. "Ik zag ze zitten in een groepje van zo'n zes man. Ik besloot meteen om verhaal te gaan halen", legt El Barjiji uit. "Ik ging gewoon rustig zitten en wilde een oplossing vinden. Ik wilde mijn geld terug, of ze moesten de werkzaamheden af komen maken. Ik kwam niet om ruzie te maken" Maar de stemming sloeg al snel om. Het groepje mannen kwam dreigend over op de 48-jarige vader. Toen één van de mannen op een agressieve manier opstond met een flesje bier in zijn hand, ging het ineens snel. "Ik kan me amper herinneren wat er nou precies gebeurde. Maar het was in ieder geval zelfverdediging." Een 29-jarige man raakte gewond aan zijn hoofd, en El Barjiji werd door de politie meegenomen als verdachte. "Ik heb drie dagen vast gezeten, terwijl ik hier juist het slachtoffer ben! Ik wil geen verwachte worden genoemd, want ik heb niets misdaan. Ik ben gewoon een vader die met zijn gezin terug naar zijn huis wil kunnen", aldus de radeloze El Barjiji. "Ik hoop dat ik met mijn verhaal de situatie kan uitleggen en mijn naam kan zuiveren. En ik wil mensen waarschuwen voor deze oplichtingspraktijken. Dit gun je niemand."