Afbeelding
Foto:

Neem de tijd voor een goede lunch

De een slaat 'm helemaal over, de ander eet zijn boterhammen in de middagpauze tussen de werkzaamheden door vanachter zijn bureau op, en weer anderen nemen uitgebreid de tijd om tussen de middag te lunchen.

Het is maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft natuurlijk en wat in je werkkring mogelijk is qua lunch. Er zijn mensen die 's morgens nog voordat ze deur uitgaan richting werk een stevig ontbijt tot zich nemen. Er wordt wel eens gezegd dat hiermee een stevige energiebasis voor de rest van de dag gelegd wordt en er daarna tot de avond niet zo veel meer nodig is. Dit zijn de personen die over het algemeen aan twee goede maaltijden – ochtend en avond – genoeg hebben.

Park

Mensen die niet of nauwelijks ontbijten hebben haast vanzelfsprekend behoefte aan meer 'tussendoortjes' overdag, waaronder bijvoorbeeld een goede lunch. En die kan dus op allerlei manieren plaatsvinden. Natuurlijk in de eigen kantine van je kantoor, maar niet noodzakelijkerwijs. Een park in de buurt van je werkplek? Heerlijk om daar je boterham op te eten en tegelijkertijd de benen even te strekken. Een horecagelegenheid in de omgeving van je kantoor? Laat die boterhammen gerust eens een keertje thuis en gebruik een lunch samen met je collega's. Altijd gezellig en tevens bevorderlijk voor de onderlinge werksfeer! FOTO SHUTTERSTOCK