BERGEN OP ZOOM - De werkgroep Rouwbegeleiding West Brabant & Tholen start, bij voldoende deelname, weer met gespreksgroepen voor mensen, die een dierbare verloren hebben door overlijden.

Volwassenen die een partner verloren hebben; Ouders die een kind verloren hebben; (Jong) volwassenen die een ouder/broer of zus verloren hebben; Jongeren van 12-18 jaar die een ouder/broer of zus verloren hebben; Ouders die een baby verloren hebben kort voor, tijdens of na de bevalling; Nabestaanden na overlijden door zelfdoding. Een verlies, plotseling, door ziekte, ongeval of zelfdoding is zeer ingrijpend. De werkgroep helpt de lotgenoten met het verwerken van het verlies door het bieden van een luisterend oor, het erkennen van het verdriet en het herkennen van gevoelens en gedachten.

Bijeenkomsten en individuele rouwbegeleiding

De lotgenotengroep komt acht bijeenkomsten bij elkaar. Deelnemers aan deze groep hebben het gevoel er niet meer alleen voor te staan.

Lotgenotencontact zorgt voor een extra ondersteuning in het rouwproces.

Verder biedt de werkgroep individuele rouwbegeleiding aan, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren.

Heeft u belangstelling en wilt u deelnemen aan een van deze gespreksgroepen of wilt u informatie, dan kunt u contact opnemen met: Informatie: Rouwbegeleiding West- Brabant & Tholen: 06 58783380. Aanmelden: WijZijn Traverse Groep: 0164 237056. [l]