De Start van Cat 4 in 2017
De Start van Cat 4 in 2017 John de Jong

Jeugdwielercomité de Gedempte Haven organiseert nationale KNWU Jeugdwielerronde

BERGEN OP ZOOM - Voor de 23e keer organiseert Jeugdwielercomité de Gedempte Haven op 26 augustus een nationale KNWU Jeugdwielerronde.

Om 12:00 uur zal oud wereldkampioen bij de dames (in 1975) Tineke Fopma het startschot lossen en de jongste renners hun eerste 6 ronden laten rijden. De ronde staat onder auspiciën van de KNWU en telt voor de landelijke competitie 2018. De wedstrijd is verdeeld in 7 categorieën in leeftijden van 7 t/m 14 jaar. Iedere categorie heeft zijn eigen aantal ronden met een afstand variërend van 6 tot 30 km. Voor de wedstrijd komen 7 KNWU juryleden, om de wedstrijden in Bergen op Zoom goed te laten verlopen.

Dat deze ronde in ons Havenkwartier bij de jeugd nog steeds goed aanslaat is te merken aan de 80 aanmeldingen die al binnengekomen zijn. De inschrijving via de KNWU site stopt op woensdag 22 augustus. De verwachting is dat we boven de 145 aanmeldingen binnen zullen komen.

De deelnemers komen uit heel Nederland.

Deelnemers uit Bergen op Zoom e.o. die zich nu al hebben aangemeld:

Cat. 1 Stijn Lievegoed (Lepelstraat)

Cat. 2 Lotte de Grave (Tholen)

Cat. 3 Amy de Bruijn (bergen op Zoom)

Cat. 4 Brent Jongenelen (Steenbergen)

Cat. 5 Philip van den Kieboom (Hoogerheide) Jasper Vos (Bergen op Zoom)

Cat. 6 Bodhi de Baat (Nieuw Vossemeer), Ryan de Bruijn (Bergen op Zoom)

Cat. 7 Sem Blaas (Bergen op Zoom) Pierre van den Kieboom (Hoogerheide) Wout Lulofs (Bergen op Zoom).

Parcours

Het parcours bestaat uit 2 verschillende ronden.

Cat 1 t/m 4 rijden vanaf de start Wagenpleintje naar Spui, Dubbelstraat, Klein Weike, Molenbergstraat, Rijtuigweg, Zuidzijde Haven naar het Wagenpleintje.

In de Pauze om 14:00 uur wordt de Decathlon dikke bandenrace verreden.

Cat 5 t/m 7 rijden vanaf de start Wagenpleintje naar Spui, Dubbelstraat, Klein Weike, Rijtuigweg Zuid, Infanteriestraat, Rijtuigweg, Zuidzijde Haven naar het Wagenpleintje.

Het parcours ligt er niet zo heel goed bij, maar de jonge renners zijn goed getraind en kunnen dat heel goed aan. Moeilijke stuk is de Dubbelstraat omhoog en de technische bochten zijn de afslag naar Klein Weike en de bocht vanaf de rijtuigweg naar de ZZ haven

De jongste renners categorie 1 t/m 4 rijden hun rondjes over een parcours van 1000 meter en vanaf categorie 4 rijden ze ronden van 1500 meter.

De start van cat. 1 t/m 4 is bij Café het Dobbertje richting Spuihuis linksaf de Dubbelstraat in na café Krijnen rechtsaf het Klein Weike door naar de Rijtuigweg-Zuid en bij de Infanterie 2x links de Rijtuigweg op en tot aan de Spiritus toren linksaf de Wittoucksingel in en op het einde 2x links de Oude Vissershaven in en via een deel van de Rijtuigweg rechtsaf de Zuidzijde haven in richting start/finish.

Ronde miss

De prijzen worden uitgereikt door onze lieftallige ronde miss Samara Baselier. Indien er meisjes zijn tussen de 8 en 12 jaar die ook wel eens ronde miss willen zijn, kan dat nog. Wij zoeken nog een jongedame, inlichtingen bij Jan Baselier 0164-243057.

Het bezoek aan het parcours is helemaal gratis.

Wil je meer weten over dit evenement, contact de voorzitter Jan Baselier tel 0164- 243057 of stuur een mail naar jandeneijs@gmail.com. [l]