De Start Dikkebandenrace.
De Start Dikkebandenrace. John de Jong

Jeugdwielercomité de Gedempte Haven organiseert Decathlon Dikkebandenrace

BERGEN OP ZOOM - Voor de 2e keer organiseert het Jeugdwielercomité de Gedempte Haven op 26 augustus, in de pauze van de Jeugdwielerwedstrijd, de Decathlon Dikkebandenrace.

De Decathlon Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag.

Wil je meedoen?

Aanmelden voor de Decathlon Dikke Banden Race kan via de website dikkebandenrace.nl.

Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Het parkoers wordt afgezet en een helm dragen is verplicht. Mocht je die niet hebben, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parkoers.

Eigen fiets

Kinderen kunnen deelnemen aan de Decathlon Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 millimeter zijn. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check via de website. Ook op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie.

We hopen op een grote belangstelling van jongens en meisjes in 3 categorieën tussen 7 en 12 jaar jonger of ouder mogen wel meerijden, maar kunnen indien ze eerste worden niet naar de landelijke finaledag van Decathlon.

Er wordt gereden op gewone door onze organisatie goedgekeurde fietsen remmen in orde, voldoende lucht in de banden e.d.).

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Decathlon Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag. Die zal dit jaar (2018) op zaterdag 13 oktober bij Decathlon Best plaatsvinden.

Meer inlichtingen via jandeneijs@planet.nl. Hulp nodig bij de inschrijvingen? 0164-255333

Deelnemers aan de Decathlon Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal, die tijdens hun deelname zijn gemaakt door de KNWU en nadien als promotiemateriaal gebruikt kunnen worden. [l]