City Service Punt kost gemeente 80.000 euro extra

BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraad van Bergen op Zoom wordt voorgesteld om een bedrag van 80.000 euro extra te investeren in de realisatie van het City Service Punt.

DOOR REMKO VERMUNT

Het pand aan de Fortuinstraat 20 wordt als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt omgetoverd tot een City Service Punt. Het pand moet vooral gaan dienen als fietsenstalling met 250 plaatsen met daarbij ondersteunende diensten, zoals mini lockers, EHBO-kit en buggy uitleen. De bestaande bewaakte fietsenstalling aan de St. Annastraat (75 parkeerplaatsen) sluit volgens het college niet aan bij de wensen van de gebruikers. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren talloze fietsparkeermogelijkheden op en rondom de Grote Markt weggehaald, waardoor dit een onvolwaardig alternatief is geworden.

Aantrekkelijk

"Dit leidt ertoe dat fietsbezoek aan de binnenstad minder aantrekkelijk wordt en er overlast door wildparkeren in de openbare ruimte ontstaat. We willen de binnenstad van Bergen op Zoom juist aantrekkelijk en vitaal houden. Goede stallingsmogelijkheden voor de fiets dragen hieraan bij." Het City Service Punt moet daar verandering in brengen, maar dat brengt wel extra kosten met zich mee. Voor de huidige stalling is een bedrag van 77.000 euro opgenomen. "Het voorstel is om de beheervergoeding aan Parkeerbeheer voor de nieuwe stalling te verhogen met 80.000 euro." De nieuwe stalling moet onder andere straks langer open zijn, waaronder ook op vrijdag en zaterdag tot 03.30 uur. [l]