Afbeelding
Foto: Google Maps

Bewoners Vlierstraat denken mee over concrete acties

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom gaat samen met Stadlander een speciale bijeenkomst organiseren voor de bewoners van de Vlierstraat en Plataanstraat. Tijdens deze bijeenkomst kunnen bewoners aangeven wat hen wel en wat hun niet bevalt aan hun woonomgeving. Daarnaast wordt gewerkt aan concrete acties om de leefbaarheid te verbeteren.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van Max Majorana en Peter van den Ouden (GroenLinks). Bewoners van deze straten stuurden onlangs een brief naar de gemeente waarin ze aandacht vragen voor de straatinrichting, de veiligheid en vervuiling in de wijk. GroenLinks ging daarop zelf een kijkje nemen in de wijk. "Wij zijn geschrokken over wat we hebben gezien en gehoord: het is er vervuild, er is veel zwerfafval, afval wordt gestort in openbaar groen, er zijn tuinen die gebruikt worden als vuilnisbelt, er is in de brandgangen sprake van achterstallig onderhoud. Bewoners zijn bang dat er nog meer branden zullen worden gesticht, men voelt zich niet serieus genomen", aldus Van den Ouden.

De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de problematiek en inmiddels is ook contact gezocht met de initiatiefnemers van de brief. Tevens zijn de bewoners met individuele vragen persoonlijk benaderd door Stadlander. Tot slot hebben gemeente en Stadlander gezamenlijk een antwoordbrief gestuurd. "Hierin is aangegeven dat gemeente, Stadlander, WijZijn, politie e.a. graag naar de bewoners willen luisteren." Zo werd er onder andere op 2 augustus een pop-up wijkspreekuur gehouden op de kruising Vlierstraat/Gentiaanstraat. "Dit spreekuur is goed bezocht." Tijdens de bijeenkomst van medio september kunnen bewoners ook aangeven welke problemen er spelen, maar zij kunnen ook samen met organisaties en medebewoners praten over hoe samen ideeën, wensen en dromen kunnen worden omgezet in concrete acties.[l]