HALSTEREN - Het zondag team Halsteren is al vanaf eind juli bezig om zich voor te bereiden op de competitie die voor hen begint op zondag 2 september met een thuiswedstrijd tegen Gemert.

In die voorbereiding heeft het team al de nodige uitdagend tegenstanders ontvangen, en heeft daarbij ook goede resultaten behaald. Natuurlijk betreffen het wel oefenwedstrijden en dat is in het algemeen iets anders dan competitie of beker. Maar bekend is dat het oefenen tegen hoger uitkomende of gelijkwaardige tegenstanders veel bijdraagt aan de ontwikkeling van de spelers in de aanloop naar de competitie.

Na de toch wat teleurstellend verlopen finale van de Markiezen Cup 2018, waarbij Halsteren het moest afleggen tegen een zeer geïnspireerd Dosko, staan er toch in de komende week toch nog een drietal oefenwedstrijden te wachten.

Dinsdag 21 augustus speelt Halsteren thuis tegen XerxesDZB uit Rotterdam. De wedstrijd is om 20.00 uur op sportpark De Beek in Halsteren. Gezien de staat van het hoofdveld zal ook deze wedstrijd nog op het kunstgras moeten worden gespeeld.

Aanstaande zaterdag 25 augustus speelt Halsteren thuis tegen het naar de hoofdklasse gepromoveerde SC Feyenoord. Dit beloofd een attractieve wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 17.00 uur en er zal bekeken worden of deze wedstrijd al dan niet op het hoofdveld gespeeld kan worden. De kwaliteit is jammer genoeg niet goed en daarvan zal het gebruik gedurende nagenoeg het gehele jaar last van hebben. De voorzitter van de Markiezen Cup pleitte dan ook tijdens de prijsuitreiking, waarbij wethouder Harijgens aanwezig was, om gezien de goede velden van sportpark De Markiezaten om ook daar waar nog geen sproei-installatie in de velden is aangebracht om dat maar zo spoedig mogelijk te doen. De Markiezaten bezitten dit wel en dat is duidelijk waarneembaar.

In de start van de competitie treft Halsteren op zondag 2 september om 14.30 uur een oude bekende tegenstander met Gemert. Het is altijd weer afwachten wat na de zomerstop er met een elftal gebeurd is. Is de voorbereiding goed geweest, zijn er veel spelerswisselingen geweest en moet een team dus weer ingespeeld raken, of is alles nagenoeg hetzelfde gebleven en kunnen ze op de oude voet verder gaan we zullen het moeten ervaren. Het is dan ook van groot belang dat je in de start van de competitie goede uitslagen behaalt, waardoor je vertrouwen krijgt en nog beter kunt worden.

Zondag 2 september om 14.30 uur Halsteren-Gemert. [l]