Fakkeldrager
Fakkeldrager Lectorium Rosicrucianum

Expositie 'Fakkeldragers in Europa'

BERGEN OP ZOOM - De expositie 'Fakkeldragers in Europa' vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september van 10.00-17.00 uur in Lectorium Rosicrucianum in Bergen op Zoom. De toegang tot deze expositie is vrij.

Tijdens de Open Monumentendagen staat het gebouw aan de Blauwehandstraat de hele zaterdag en zondag tot en met de tuin aan de Cromwielstraat open. Er wordt een expositie over Fakkeldragers in Europa gehouden. Fakkeldragers die een belangrijke schakel vormen in de keten van spirituele vernieuwing. Deze mensen vormen een gouden keten en deze keten heeft de mensheid altijd begeleid en vele namen lichten hierin op. De visie die allen geven op wereld en mensheid komt tot uitdrukking in een kernzin van Hermes Trismegistos: “De mens is een groot wonder, o Asklepios”.

Op panelen worden belangrijke fakkeldragers vermeld en is hun boodschap te lezen. In de centrumzaal is gelegenheid iets te drinken en even rust te nemen. Ook zal er de mogelijkheid zijn om de tempel te bezichtigen. Er is regelmatig een korte bijeenkomst in de tempel, waarbij de specifieke tempelsymbolen worden besproken.

Het doel van de rozenkruisers is te komen tot een wedergeboorte, zodat de huidige mens kan worden getransformeerd tot de geest-zielemens, die het oorspronkelijke levensdomein van de mens kan binnengaan.

Karl von Eckartshausen:

“Voordurende reiniging en loutering van het gemoed,
opdat dit zijn oorspronkelijke reinheid zal herkrijgen,
is het streven van de zoeker naar innerlijke wijsheid”

Wij heten u hartelijk welkom in het stille hart van Bergen op Zoom. Locatie: Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom. Informatie: http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom [l]