Organisatie plus voorzitter HTV.
Organisatie plus voorzitter HTV. Hanneke van de Ven

Recordaantal deelnemers 60 plus toernooi

HALSTEREN - De Halsterse Tennisvereniging kan terugkijken op een stralende tennisweek. De vereniging hield jaar jaarlijkse 60 plus toernooi. Nog nooit in de achtjarige geschiedenis van dit toernooi namen zoveel deelnemers deel aan dit toernooi.

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus vond bij de Halsterse Tennisverening het interne 60 plus toernooi plaats. Het was een geweldige tennisweek met veel gezellige deelnemers en spannende wedstrijden. Iedere dag konden de deelnemers genieten van een goed verzorgde lunch. Waren er vorig jaar nog slechts 37 deelnemers en werd er zelfs gedacht dit toernooi te moeten beëindigen vanwege de teruglopende belangstelling, bleek dit jaar het animo enorm te zijn, namelijk 54 deelnemers. Het nieuwe systeem dat vorig jaar was ingevoerd en waarbij een sterke speler of speelster gekoppeld werd aan een wat minder sterke speler werd zeer gewaardeerd en heeft er tevens in geresulteerd dat er dit jaar een aantal nieuwe gezichten in de finales stond.

Score
De wedstrijden duurden 45 minuten, waarbij de eerste set bij vijf punten de winst opleverde en in de tweede set werd doorgeteld totdat de tijd verstreken was. Iedere deelnemer kreeg hiervoor een individuele score. In totaal werden 73 wedstrijden gespeeld.


Bij de damesdubbel en de herendubbel speelden de vier deelnemers met de hoogste scores de finale. Omdat bij het onderdeel gemengd dubbel 36 deelnemers waren, was er een A-finale voor diegene die op de eerste en tweede plaats was geëindigd, en een B-finale voor diegene die op de derde en vierde plaats was geëindigd.
Gedurende de gehele week was er volop belangstelling van families en oudere leden die mede hebben gezorgd voor de geweldige sfeer.

Uitslagen
Damesdubbel: José Tange en Alie Lankhorst wonnen met 5-1/6-0 van Marja Mattijssen en Erzsi Varga.
Herendubbel: Chrit Franssen en Frans Woensdregt wonnen met 4-5/1-0 en in de tiebreak met 8-6 van Thijs Koppers en Henk van Vliet.
Gemengd dubbel A - finale om de eerste en tweede plaats: Marie-José van Eijk en Frans Woensdregt w0nnen met 5-4 /0-3 en in de tiebreak met 7-5 van Mia van Akkeren en Freek Huisman.
Gemengd dubbel B - finale om de derde en vierde plaats: Mariëtte Boonman en Jan van de Sande wonnen met 5-4 en 1-0 van Froukje van Overeem en Jan Verwoerd.


De organisatie kan terugkijken op een geweldig geslaagd toernooi.
Voor de vereniging staat het volgende evenement al weer voor de deur, namelijk de Jeugd- en Senioren Clubkampioenschappen die plaatsvinden van 3 tot en met 16 september.[l]