Heen en Weerloop.
Heen en Weerloop. Diederik van Buren

Heen en Weerloop: 1 uur lopen met tempohazen

BERGEN OP ZOOM - AV SPADO uit Bergen op Zoom organiseert op dinsdag 4 september de Heen en Weerloop. Deze testloop van 1 uur met tempohazen wordt tweemaal per jaar gehouden. Aanvang van de training is om 18.30 uur op Sportpark Rozenoord bij de SPADO-tribune. Er wordt eerst ingelopen, dan worden er warming-up oefeningen gedaan en daarna gaat men gezamenlijk naar het startpunt.

Deze trainingsloop is er niet alleen voor SPADO-leden, ook niet SPADO-leden zijn op deze training van harte welkom. Wel is het verplicht om een reflecterend hesje te dragen, omdat we op de openbare weg lopen en mogelijk het laatste kwartier in de schemering.

Vlak lopen
Het doel van deze training is om 2 x 30 min een vlak, gelijkmatig tempo te kunnen lopen. Na een half uur wordt er dan ook gedraaid en als het goed is kom je, na een uur, weer precies uit op de startplek. Het leren vlak lopen is een kunst op zich. Marathonlopers die dat niet beheersen en te snel van start gaan, lopen grote kans dat de laatste kilometers een martelgang wordt.
Deze trainingsvorm is niet alleen voor marathonlopers goed, maar geldt eigenlijk voor elke lange afstandloper. Dus of men nu 10 km of een halve marathon wil lopen, vlak lopen is vaak een must om fatsoenlijk de laatste kilometers door te komen.

Tempohazen
SPADO zorgt voor tempohazen die de kunst van het vlak lopen goed beheersen. De tempo's zullen zijn: 4.30 min/km, 5.00 min/km, 5.30 min/km, 6.00 min/km, 6.30 min/km en 7.00 min/km. Je kunt dus zelf kiezen bij welke tempogroep je je aansluit.
Na deze training is er een infoavond in de kantine van SPADO, waar alle ins - en outs van het lange afstandslopen met enkele trainers besproken kunnen worden.
Aanmelden van tevoren is niet nodig voor de Heen en Weerloop op 4 september. Heeft u nog vragen neem dan contact op met: wegatletiek@spado.nl. [l]