Afbeelding
Foto: Politie Dongemond / Facebook

Bergse bootinbrekers opgepakt in Raamsdonksveer

BERGEN OP ZOOM/RAAMSDONKSVEER - Twee mannen van 51 en 57 uit Bergen op Zoom zijn afgelopen week aangehouden voor een poging tot diefstal van een boot aan het Dongenpad in Raamsdonksveer. De verdachten lagen verstopt onder een dekzeil, maar waren al gespot.

Een getuige zag dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een boot die bij het Dongenpad aangemeerd lag, meldt de politie. Toen agenten een kijkje kwamen nemen zagen zij dat de poort op de loopbrug naar de aanlegsteiger duidelijk geforceerd was. Volgens de politie zouden twee verdachten aan boord zijn geklommen.

Verstoppertje
Toen de politie een kijkje nam op de boot zagen ze dat deze was afgedekt met een zeil, dat deels was losgehaald. Voorzichtig haalde de politie het zeil eraf waarna de inbrekers betrapt werden. Zij hadden inbrekerswerktuigen bij zich. De politie hield het duo aan en nam ze één voor één over op het politievaartuig. De tweede verdachte verstapte zich echter en belandde in het water. Toen hij zich eigenhandig naar de kant werkte werd hij gelijk in de boeien geslagen.

De verdachte kon echter wel rekenen op enkele coulantie vanuit de agenten en kreeg een warmtedeken omgeslagen. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau. [l]