Jubileum zilveren pijlverschieting schuttersgilde Sint Sebastiaan

BERGEN OP ZOOM - Zondag 9 september vindt in het kader van de Kunsten in de Monumenten weer de spectaculaire jaarlijkse Zilveren Pijlverschieting plaats. Gilden uit Nederland én België trekken weer naar Bergen op Zoom om te strijden om deze felbegeerde trofee. In totaal worden zo'n 50 schutters aan de lijn verwacht, zowel junioren als door de wol geverfde Gildebroeders en Gildezusters.

Extra feestelijk bij deze 25-jarig jubileumverschieting is dat het Gilde weer terugkeert op het gerenoveerde monumentale Ravelijn, de mooiste plaats voor deze kleurrijke verschieting.

Programma
Vanaf 11.30 uur ontvangst van de deelnemende Gilden;
12:45 uur officiële opening door burgemeester Petter en de Hoofdman van het Gilde, Thijs van Mourik, in aanwezigheid van de voorzitter van de Kring Baronie en Markiezaat Henny Hoppenbrouwers. Zij zullen ook, samen met de Gildeheer Paul Verbeek, de eerste pijl schieten. Dan om 13:00 uur aanvang verschieting en rond 17:30 uur de prijsuitreiking.
Een prima gelegenheid om kennis te maken met het Schuttersgilde, waarvan de ontstaansgeschiedenis verder teruggaat dan die van het Ravelijn.
Er is voldoende ruimte voor de toeschouwers, er zijn terrasjes, en er zijn volop consumptiebonnen verkrijgbaar, voor velerlei hapjes en drankjes, dus er is geen enkele reden om zondag 9 september niet even naar het Ravelijn op den Zoom te komen. [l]