Een unieke granen diepte peeling bij Schoonheidssalon InBalance Face & Bodycentre - Bergen op Zoom.
Een unieke granen diepte peeling bij Schoonheidssalon InBalance Face & Bodycentre - Bergen op Zoom. Foto:

Duurzame schoonheidssalon staat in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Schoonheid wordt nog vaak geassocieerd met lang haar, veel make-up en een sexy uitstraling: lipjes getuit en borstjes vooruit. Schoonheidsspecialiste Loes Frijters van Schoonheidssalon InBalance Face@Bodycentre in Bergen op Zoom vindt het huidige, commerciële idee van schoonheid, 'Plastic Fantastic.


Vrouwen mooi maken en goed verzorgen, daar draait het om bij de vele schoonheidssalons die Nederland rijk is. Maar als gediplomeerd en bevlogen schoonheidsspecialiste stelt Loes Frijters haar doelen hoger, "Ik wil niet alleen de mensen een beetje mooier maken, maar ook de wereld. Ik wil onze aarde leefbaar houden en daaraan bijdragen. Daar doe ik alles voor". Uit idealistische overwegingen ontwikkelde zij haar eigen schoonheidssalon tot de eerste echte duurzame schoonheidssalon van Nederland: Schoonheidssalon InBalance Face & Bodycentre in Bergen op Zoom.

Opgegroeid in de natuur
De eigenaresse, Loes Frijters-Tempelaars, is van agrarische afkomst en is opgegroeid met de natuur om zich heen. Ze wil niet dat de mooie natuur om ons heen verloren gaat en vindt dat we onze planeet zonder veel schade moeten doorgeven aan onze nakomelingen, Daarom wil ze zo milieuvriendelijk en zo duurzaam mogelijk werken en daar heeft ze heel veel voor over.

Groene cosmetica en behandelingen
In haar salon aan de Wouwsestraatweg 155 in Bergen op Zoom wordt gewerkt met verschillende zorgvuldig uitgezochte groene cosmeticamerken. Deze producten worden gemaakt van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten en bevatten een hoog gehalte pure etherische oliën, planten oliën, plantenextracten en hydrolaten. Bij haar behandelingen zet Loes de kracht van de natuur in, in de vorm van aroma- en fytotherapie. Daar bereikt ze goede resultaten mee op het gebied van huidverbetering.
De navulbare make-up wordt verpakt in een gerecycled katoenen zakje door mensen met een beperking. In de salon worden de producten ingepakt in gerecycled papier en doosjes worden hergebruikt.

Duurzame saloninrichting
De salon is ingericht met natuurlijke houten materialen die het milieu zo weinig mogelijk belasten. Het beetje energie dat er wordt verbruikt, wordt opgewekt door de zonnepanelen die samen met de buurman zijn aangeschaft. De 'gewone' lampen zijn grotendeels al vervangen door led licht.

Milieuvriendelijke bedrijfsvoering
In iedere schoonheidssalon worden tijdens de behandelingen veel handdoeken gebruikt. Loes heeft gekozen voor handdoeken van bamboe katoen. Dit is een sterke katoensoort, het is zacht en neemt ook heel goed vocht op. Maar het is veel minder belastend voor het milieu dan gewone katoenen handdoeken. Hygiëne staat hoog in het vaandel bij Inbalance Face en BodyCentre, er wordt goed gepoetst met milieuvriendelijke schoonmaak artikelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Loes steunt maatschappelijke doelen en betrekt mensen die het wat moeilijker hebben in de samenleving bij haar bedrijfsvoering in de salon. Mensen met een beperking helpen haar bijvoorbeeld met het inpakken van de make-up. De schaarse vrije tijd die ze heeft zet ze in voor vrijwilligerswerk bij `T Getij. [l]