Zin verzorgen de muziek tijdens de Muziekmiddag.
Zin verzorgen de muziek tijdens de Muziekmiddag.

Het Zwijnshoofd zingt en swingt

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 9 september is er in Het Zwijnshoofd een bijzondere middag. Naast het “Monumentenweekend” en “Kunsten in de monumenten” is er dan een muziekmiddag, waarop u kunt luisteren naar het Cultikoor uit Tholen, Tyrconnell, een Keltische band, Zang- en muziekcollectief “Passie” en zal de middag verder in het teken staan van Woon Initiatief Bergen op Zoom of gewoon kortweg WiBoZ.

Van Cultikoor kan gezegd worden: Het repertoire bestond aanvankelijk uit alleen Culturele liederen “all over the world“, maar door de jaren heen is de interesse van het koor verschoven naar Popsongs. Dat zijn zowel Nederlands- als anderstalige liederen vanaf de jaren 70.
Tyrconnell is een band van doorgewinterde mannen die heel goed weten hoe de keltische traditie in onze streken goed gepresenteerd wordt.
“Passie” is een zang- en muziekcollectief dat probeert “over de grenzen te gaan”. Volksmuziek, klassiek, pop, “uit de oude doos” en nog veel meer!

WiBoZ
De rode draad van de middag is WiBoZ.
WiBoz is ontstaan uit een groep betrokken ouders die de handen ineengeslagen hebben geslagen voor een nieuw wooninitiatief in de gemeente Bergen op Zoom. De ouders en verzorgers, zijn lid van de vereniging WiBoZ en dragen allemaal de zorg voor hun zoon of dochter met een verstandelijke beperking. Ook de jongvolwassene dragen hun steentje bij om dadelijk te kunnen wonen in een omgeving die is ingericht gewoon waar het kan en bijzonder waar nodig.
De toekomstige bewoners zijn kleurrijk als individu en als groep. De bouw van het complex zal in week 40 starten en de passende woonvoorziening met adequate zorg zal in augustus 2019 gerealiseerd zijn. Om de bewoners een thuis geven voor nu en in de toekomst en het wooncomplex in te richten is nog veel geld nodig en elke bijdrage is welkom. Voor verdere informatie bezoek de website www.wiboz.nl [l]