LPS-Peuteropvang in Bergen op Zoom. Foto Shutterstock
LPS-Peuteropvang in Bergen op Zoom. Foto Shutterstock Foto Shutterstock

Specialistische peuteropvang binnen LPS scholen

BERGEN OP ZOOM - Lowys Porquin (LPS) heeft begin dit kalenderjaar 19 peuterspeelzalen overgenomen van Stichting Peuterspeelzalen. LPS heeft de ambitie om kinderopvang en onderwijs te verbinden om zo voor kinderen een doorlopende ontwikkellijn van 0-12 jaar te realiseren.

De peuteropvanglocaties spelen hierin een belangrijke rol. Zij bereiden de peuters op een hele speelse manier voor op de basisschool.
Alle LPS-peuteropvanglocaties zitten in LPS-Scholen en werken nauw samen met de groepen 1 en 2 van de school. Er worden veel activiteiten samengedaan, zodat de kinderen al gewend zijn aan de juffen en de meesters en het schoolgebouw.


Uniek in Bergen op Zoom
Uniek Bij LPS-Peuteropvang is dat er verschillende voorschoolse educatieprogramma's worden aangeboden. Zo kunnen ouders kiezen wat het beste bij hun kind past.
Verder is de LPS is een samenwerking aangegaan met Scalda, een school voor middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Onze medewerkers worden opgeleid tot specialistische pedagogisch medewerkers niveau 4. Deze opleiding is eind augustus gestart.
Hiernaast start LPS in 2019 samen met Scalda een eigen opleiding tot pedagogisch medewerker in Bergen op Zoom en is ze voornemens een opleiding tot kindprofessional op te zetten waar studenten worden opgeleid tot medewerker IKC (integraal kindcentra), een functie waarbij zij inzetbaar zijn als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en als onderwijsassistent op de scholen.
Dus, bent u op zoek naar professionele opvang als voorbereiding van uw peuter op het basisonderwijs. Dan bent u bij LPS-Peuteropvang aan het juiste adres. [l]