De Melanen overdekt voor winterseizoen

HALSTEREN - Zwembad de Melanen is winterklaar gemaakt. Met de plaatsing van een overkapping, ook wel een 'blaashal' genaamd, is het bad ook deze winter open als alternatief voor De Schelp.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het reguliere zomerseizoen voor zwembad De Melanen is afgelopen zondag afgelopen. Vanaf dinsdag 4 september kunnen de verschillende verenigingen weer gebruik maken van het zwembad. Dan is het wedstrijdbad van de Melanen overdekt. Op maandag 10 september starten de zwemlessen weer en is het zwembad ook voor recreanten toegankelijk. De belangrijkste reden om een overkapping te plaatsen is dat verenigingen de gelegenheid hebben om door te trainen in de tijd dat zwembad de Schelp gesloten is. Dat zwembad moest dit voorjaar per direct de deuren sluiten toen bekend werd dat er roest in de constructie zat en de veiligheid dus niet meer gegarandeerd kon worden.

Naast toegangskaartjes voor losse baden biedt de Melanen winterabonnementen aan waarmee men toegang heeft tot het banen zwemmen, recreatief zwemmen en aquajogging vanaf 10 september tot 21 april 2019. Zo hoopt de Melanen veel bezoekers te mogen ontvangen. Zwembad de Melanen heeft een diep wedstrijdbad en is daarom alleen toegankelijk voor mensen die in het bezit zijn van een zwemdiploma, m.u.v. de zwemlessen. Op aanvraag kunnen groepen en scholen activiteiten in het zwembad organiseren.[l]