A-juniorenteams SPADO.
A-juniorenteams SPADO. avspado

SPADO A-junioren behalen ereplaatsen op Nederlands Kampioenschap Teams

BERGEN OP ZOOM - De SPADO A-junioren hebben op het NK voor teams in Lisse de vierde plaats (jongens) en de vijfde plaats (meisjes) behaald. Daarmee bevestigen de SPADO junioren hun positie in de landelijke top.

Zowel het jongensteam als het meisjesteam had zich via enkele prima competitiewedstrijden geplaatst voor deze finalewedstrijd tussen de beste 12 clubs van het land.

Jongens A-junoren

Bij de jongens viel er één individuele overwinning te noteren: Guus Nijkamp was de snelste op de 110m horden met een tijd van 14,54 sec. Hij werd ook vierde op de 100m.

Hoogspringer Joost Sinke werd met een hoogte van 1.90m derde. Ook polsstokhoogspringen en verspringen leverde veel punten op dankzij de 4.10m van Arjen de Kock en de 6,53m van Fabian Biondina. B-junior Norbert Weijenberg liep naar de 5e plaats op de 3000m.

Geen wisselfouten en een snelle tijd voor het 4x100m estafetteteam. Hun vierde plaats, 777 punten, bracht het totaal voor SPADO op 8363 punten, vierde van Nederland!

Meisjes A-junioren

Bij de meisjes waren er eveneens enkele individuele top-drie noteringen: Emma van Arendonk, die alle werpnummers voor haar rekening nam, werd tweede bij het speerwerpen en respectievelijk 6e en 7e bij het kogelstoten en -slingeren.

B-juniore Meike Verdaasdonk behaalde een tweede plaats bij het verspringen met een afstand van 5.69m, tevens een clubrecord meisjes-B! Anouk van Gils werd derde op de 1500m. Marijntje Huijgen sprong 1.60 hoog, goed voor 832 punten. Ook Amy Hasselton scoorde goed, zowel op de 800m (4e) als op de 100m horden (6e).

Het meisjesteam kwam tot een totaal van 7755 punten, en werd daarmee vijfde van Nederland!

D- en C-spelen

De opvolging van deze SPADO-toppers ziet er goed uit. Bij de Natonale D-Spelen in Amsterdam, het officieuze NK voor D-junioren, won Alysa Sheppard een zilveren medaille op het onderdeel speerwerpen. Ook Pim Nuyten wierp de speer erg ver en behaalde brons. Anouk Verdaasdonk piekte eveneens op het goede moment. ZIj werd bij het verspringen derde met een nieuw persoonlijk record van 4,66m.

Vorige week had Lotte Haest op de Nationale C-spelen al een bronzen plak veroverd op het onderdeel polsstokhoogspringen.

Medailleregen bij het ZNK

En bij het Zuid Nederlands Kampioenschap voor senioren en B-junioren behaalde SPADO afgelopen weekend maar liefst twaalf medailles waaronder vijf keer goud. Overwinningen waren er in Best voor de junioren Jip Haest op de hordensprint, Amy Hasselton op ver én speer, Lotte Haest op polshoog. Hoogspringer Sven van Merode was de beste bij de senioren. Zijn sprong van 2.10m won tevens de prijs voor de beste prestatie van de dag. [l]