Prikbord

Vesperviering

Vrijdag 7 september om 19.00 uur in de grot van de Lourdeskerk met als voorganger pastoor Paul Verbeek.

Doopviering Renske Hagedoorn

Zaterdag 8 september 13.00 uur in de OLV van lourdeskerk doorviering van Renske, dochter van Roel en pastor Fredi Hagedoorn. De doopviering wordt opgeluisterd door de Lievevrouwecantorij. Iedereen is van harte welkom.

Nationale Orgeldag

Monumentendag zaterdag 8 september is het ook "Nationale Orgeldag". De orgels in de St.-Gertrudiskerk worden tussen 10.00 - 16.00 uur regelmatig bespeeld. Er is voor iedere belangstellende met enige toetsvaardigheid de gelegenheid een orgel te bespelen. Voor kinderen is het vaak een hele belevenis dat te mogen! Zondag 9 september in de middag zijn de orgels te beluisteren en/of te bespelen.

LievevrouweFair

Zondag 9 september voor het derde jaar de LievevrouweFair als start voor het nieuwe werkjaar. De tuin van het Parochiecentrum zal weer het decor zijn van deze gezellige bijeen- komst. De nieuwe Parochiegids en Jaarkalender liggen weer voor u klaar.

Vertrek Mary Zopfi

Sinds 2010 is Mary Zopfi-de Bruijn werkzaam in de Lievevrouweparochie als pastoraal werkster. In de parochie geeft zij bijzondere aandacht aan het pastoraat met jonge gezinnen. Per 1 oktober wordt zij benoemd als pastoraal werkster in de Sint Norbertusparochie in Roosendaal. Op zaterdag 6 oktober neemt de Lievevrouweparochie afscheid van Mary Zopfi tijdens en na de Eucharistieviering die om 17.00 uur in de Lourdeskerk begint.

Vertrek Annemiek Buijs-Tuytelaars

Per 1 oktober is Annemiek Buijs benoemd als pastoraal werkster in de Catharinaparochie van Oosterhout. Tot 1 oktober is zij nog werkzaam in onze parochie.

Komst diaken Anton Janssen

Per 1 september is Anton Janssen benoemd tot lid van het pastoraal team en beginnen zijn werkzaamheden. Zondag 23 september 2018 wordt hij door bisschop Liesen tot diaken gewijd. Per 24 september 2018 wordt Anton door de bisschop benoemd als diaken in de Lievevrouweparochie. Vrijdag 28 september wordt Anton Janssen als diaken en teamlid gepresenteerd tijdens de eucharistieviering van 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.

Boek over Fatima

Donderdag 13 september 19.00 uur presentatie van het boek "Fatima raakt mij" in de St.-Gertrudiskerk. Schrijver Jan van Wijk verhaalt over zijn bezoeken aan het Heiligdom in Fatima, over de Mariaverschijningen aldaar. De inleiding van de presentatie wordt verzorgd door pastoor Paul Verbeek. De opbrengst van de boeken van Jan van Wijk wordt besteedt aan de aanschaf van een Mariakazuifel voor de parochie.

Bergen op Zicht

Zaterdag 15 september Bergen op Zicht 2018 van 12.00-17.00 uur. Doel van Bergen op Zicht is dat Bergse verenigingen, groepen en instellingen (zonder winstoogmerk) zich presenteren aan het grote publiek én vrijwilligers of leden kunnen werven. Ook de Lievevrouweparochie is hier aanwezig en wel in een kraam op de Grote Markt.

90 jarig jubileum parochiekerk OLV van Lourdes

Zaterdag 15 september viert de parochiekerk OLV van Lourdes haar 90 jarig jubileum in een feestelijke eucharistieviering om 19.00 uur in genoemde kerk. Tijdens de viering is er een processie door de wijk en deze wordt - bij terugkeer in de kerk - afgesloten met de viering van de eucharistie.

Jubileumweekend On the Move

Het tienerwerk in de Lievevrouweparochie bestaat 12.5 jaar, en dat mag gevierd worden!

Op zaterdag 29 september bestaat het middagprogramma uit een stoere activiteit voor de huidige tienergroep. In de avond zijn ook oud- tieners, en oud - leiders uitgenodigd voor een lekkere barbecue en een leuk feest. Zondag 30 september is er om 11.00 uur een jongerenviering plaats in de OLV van Lourdeskerk, met medewerking van jongerenkoor "Onderweg" uit Papendrecht. Na de viering wordt het vernieuwde Praathuis officieel geopend. Hiermee sluiten we ook het feestweekend af. Samen met alle parochianen vieren we graag dit jubileum. [l]