HALSTEREN - Op een verantwoorde wijze je lichaam in conditie houden na je zestigste, wie wil dat niet? Bij GV-Martinus kan dat: Een ervaren en gekwalificeerde trainster staat elke dinsdagmorgen van 11.30-12.30 uur voor u klaar in Ontmoetingscentrum De Wittenhorst in Halsteren.

De 60+ groep bestaat inmiddels al ruim 30 jaar en bestaat uit een groep van ca. 10 dames. Bij de 60-plussers staat gezelligheid voorop, er wordt veel gelachen en na afloop wordt er steevast gezamenlijk koffie gedronken in de kantine van de Wittenhorst.

De training

Na de warming-up in de vorm van diverse loopoefeningen met of zonder bal wordt er op kunststofmatjes gewerkt aan de soepelheid en kracht van de verschillende spieren. In het tweede gedeelte van de les komt het spel aan bod, waarbij op drie velden bijvoorbeeld volleybal, badminton of hockey wordt gespeeld.

Er wordt door de trainster rekening gehouden met het verschil in leeftijd en lichamelijke conditie. De trainster houdt haar kennis en vaardigheden (gericht op het lesgeven aan 60-plussers) bij door jaarlijks deel te nemen aan diverse bijscholingscursussen.

Bent u inmiddels de 60 jaar gepasseerd en wilt u meer weten over deze groep binnen GV-Martinus, dan kunt u mailen naar www.info@gv-martinus.nlof bellen naar 0164-238294. Maar misschien wilt u vooral even de sfeer proeven in deze groep, dan raden we u van harte aan om een keertje te komen kijken op dinsdagmorgen om 11.30 uur in de Wittenhorst in Halsteren. [l]