Marco Smeekes in de oefenzaal van Inspirante
Marco Smeekes in de oefenzaal van Inspirante Foto: Jan Dirk Huijser

Multidisciplinaire zorgpraktijk gevestigd aan de Louis Porquinlaan

BERGEN OP ZOOM – Inspirante houdt zaterdag 15 september open dag. De praktijk is sinds kort gevestigd aan de Louis Porquinlaan 1 te Bergen op Zoom. 'Inspirante' is ontstaan door het samengaan van een drietal zorgverleners, te weten Jurgen Jaap Brandjes, psycholoog, Jean Pierre de Wild, fysiotherapeut en psychosociaal counseler,en Marco Smeekes als psychosomatisch fysiotherapeut. Aangevuld met een diëtiste, een sportmasseur en mogelijkerwijs nog een osteopaat en nauwe samenwerking met diverse artsen, staan zij garant voor een breed kader aan dienstverlening in de zorg. Inspirante, biedt "het gezonde alternatief", zoals zij zelf aangeven. De open dag is bedoeld om meer uitleg te geven over de verschillende vormen van zorgverlening en biedt tevens de mogelijkheid om een gratis test op onder andere rugklachten te doen. Of, zoals Marco het omschrijft, "hoe staat het ervoor met je rug".

Speerpunten

Naast fysiotherapie biedt Inspirante een breed scala aan behandelingen, namelijk David Spine rugconcept, medische fitness, psychotherapie, coaching/counseling en reïntegratie. Inspirante volgt hiermee de landelijke trend, grotere praktijken met een compleet aanbod aan zorgverlening door diverse professionals onder één dak. Juist door deze samenwerkingsvorm gaan wij er van uit dat er sprake zal zijn van een kruisbestuiving en voor de cliënt korte lijnen en adequate zorgverlening. Tijdens de open dag liggen de speerpunten bij reïntegratie en het David Spine Rugconcept. "Ruim 2 miljoen mensen in Nederland heeft weleens last van rugklachten", legt Marco uit , "een groot deel van deze groep zelfs met herhaling en langer dan 6 weken". Mede hierdoor wordt de positie op de arbeidsmarkt moeilijk en zelfs niet langer vol te houden. Het David Spine Rugconcept (DSC) bestaat uit meet- en traningsapparatuur, waarbij op wetenschappelijke manier de kracht en mobiliteit van de rug in beeld kan worden gebracht en vervolgens de rug getraind kan worden. "Het concept is ook geschikt voor chronische pijn in andere lichaamsdelen", vult Marco aan, "noem het maar bewegen als medicijn". Hier ligt ook een raakvlak met de reïntegratie, mensen weer in staat stellen om pijnvrij te kunnen werken of hun andere dagelijkse dingen te kunnen doen. Om een maatwerkaanpak voor reïntegratie te kunnen ontwikkelen is Inspirante in overleg met onder andere Arbodiensten en bedrijven in en rond Bergen op Zoom. Op korte termijn zullen wij deze maatwerkaanpak speciaal aan arbodiensten, bedrijven, artsen e.d. presenteren en ookonze veelzijdige kennis, de schitterende David Spine programma's en apparatuur, die we op onze mooie, ruim bemeten locatie kunnen aanbieden.

Centraal gelegen in Bergen op Zoom

"We zijn erg blij met deze locatie", vertelt Marco, "centraal gelegen en goed bereikbaar, in een keurig opgeknapt en ruim bemeten gebouw". Het oogt inderdaad ook zeer ruim en open, grote behandelkamers en een robuuste oefenzaal. Het 'zorgverzamelgebouw' voldoet aan alle eisen zoals door de zorgverzekeraars gesteld, rolstoel toegankelijk, invalidetoiletten en een ruime centraal gesitueerde wachtkamer met als extra een door Inspirante aangeboden koffie apparaat waar een ieder gratis gebruik van kan maken. "We willen een zo laag mogelijk drempelige praktijk zijn waar ook belangstellenden welkom zijn om een kijkje te nemen of voor/na het sporten of de therapie samen met anderen te kunnen bijkletsen, sociale contacten te maken of gewoon lekker te ont-spannen". Tot slot merkt Marco nog op een einde te willen maken aan de soms lange wachttijden. " vandaag gebeld, vandaag geholpen!"is het credo van Inspirante, het gezonde alternatief.

Afbeelding