SPADO pupilen bij het BK meerkamp.
SPADO pupilen bij het BK meerkamp. avspado

Drie podiumplaatsen voor SPADO pupillen bij Brabants kampioenschap meerkamp

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 8 september zijn in Den Bosch de Brabantse kampioenschappen meerkamp individueel voor pupillen gehouden.

Met een behoorlijke groep enthousiaste supporters en begeleiders hebben dertien SPADO kids daar geweldig gepresteerd.

Medailles

Joan Zwakenberg is bij de meisjes-B pupillen Brabants kampioene geworden!.Zij won vijf van de 6 onderdelen, was veruit de snelste op de sprint en sprong 1.15m hoog.

Nathan Kuster, B jongens, behaalde zilver, mede dankzij een sprong van 1.20 bij het hoogspringen.

Tinka Fokke werd derde in een sterk veld van meer dan 30 A-pupillen. Ze won daarbij het onderdeel werpen met een afstand van 33 meter.

Andere top-tien noteringen: Matthijs Buijsen en Bjarne Maas werden 5e en 6e bij de A-pupillen jongens en Tessa Noom 7e bij de meisjes-A. Lyano Ijzermans werd bij 6e C- jongen en Tessa Kuster 9e bij de C meisjes.

D-junioren

De SPADO D-juniores zijn bij hun landelijk finale in Gorinchem eveneens op zaterdag, op de twaalfde plaats geƫindigd, een prima prestatie in een veld van 200 competitieteams.

Eefke Leeuwis wist zich naar een knappe 1e plaats op de 1000m te knokken in een tijd van 3'16"69 min.

Speerwerpster Alysa Sheppard won eveneens haar onderdeel met een afstand van 36,81m, een verbetering van het clubrecord!

Anouk Verdaasdonk werd 6e bij het verspringen met 4.51m.en behaalde daarmee veel punten, evenals Selena Jansen op de sprint en de horden en Stara Carmelia op hoog en de 60m.

De SPADO juniorenploeg behaalde een totaal van 5589 punten, waarbij de verschillen achter de top-drie teams bijzonder klein waren.[l]