De F!tfabriek staat bekend om zijn kinderactiviteiten, maar zet zich in om álle inwoners aan het bewegen te krijgen
De F!tfabriek staat bekend om zijn kinderactiviteiten, maar zet zich in om álle inwoners aan het bewegen te krijgen Foto: Hanneke Marcelis

F!tfabriek houdt Well-Being day op de Boulevard

BERGEN OP ZOOM - De mogelijkheid om te sporten, om te genieten van een gezonde snack, of te relaxen in de wellness-area. Dat kan allemaal op zaterdag 22 september tijdens een gloednieuw evenement op de Bergse Boulevard: de well-being day van de F!Tfabriek en Sabic.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Wie aan de F!tfabriek denkt, denkt snel aan de vele activiteiten die zij organiseren voor de jeugd. Aan de buitenschoolse activiteiten, aan het voetballen op pleintjes, aan het beach soccer toernooi en aan de gymlessen die ze mee verzorgen. Maar dat betekent niet dat de F!tfabriek er enkel is voor kinderen. In tegendeel. De F!tfabriek heeft als doel om de gehele Bergse samenleving gezonder te maken. Daarom komen ze met een gloednieuw evenement, waarvoor ze een beetje uit hun comfortzone stappen: een well-being day.

Verbreding

Roel van Tiggelen van de F!tfabriek geeft het eerlijk toe. De well-being dag is ook voor hem even wennen. "We doen momenteel erg veel voor kinderen. Maar ons doel is veel breder dan alleen kinderen helpen met gezond leven. Daarom zijn we gaan werken aan een evenement voor álle Bergenaren. De well-being dag is het resultaat." Maar wat moet je daarbij voor je zien? "De Well-being day vindt plaats op de Boulevard. Daar richten we diverse velden in. Natuurlijk zal er de mogelijkheid zijn om te sporten. Daarbij zijn onder andere workshops van MMA en pilatus." Maar de Well-Being day biedt meer dan enkel beweging. Het is gezondheid in de breedste zin van het woord.

Stands

Op één van de velden komen allerlei diverse stands te staan die toepasselijk zijn binnen het thema well-being en gezondheid. Daarbij heeft de F!tfabriek samenwerking gezocht met allerlei ondernemers. "We werken natuurlijk al heel veel samen met het onderwijs in de gemeente", legt Van Tiggelen uit. "Maar voor deze dag zoeken we samenwerking met een andere belangrijke partij, namelijk de ondernemers." Eén van die bedrijven is Sabic. Daarmee heeft de F!tfabriek recentelijk een driejarige samenwerking afgesloten. "Sabic heeft de ambitie om een blijvende bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Dat doe je natuurlijk door het stimuleren van gezondheid en beweging, net zoals wij als F!tfabriek doen. We zijn dus blij met die samenwerking".

Relaxing

Als laatste mag er één element natuurlijk niet ontbreken op de Boulevard de 22ste. Want wat is een Well-Being Day zonder Wellness? Daarom wordt er ook een speciale 'relax area' ingericht. Daar kunnen mensen onder het genot van een gezonde snack uitrusten en bijpraten. Ook worden er massages aangeboden. "Natuurlijk zal de wellness en het relaxen niet ontbreken. We zijn onder andere bezig met het regelen van zitzakken", vertelt Van Tiggelen. "We hopen dat we met het diverse programma zo veel mogelijk Bergenaren kunnen bereiken. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen."

Ben je benieuwd geworden? Kom dan zaterdag 22 september tussen 12.00 uur en 17.00 uur langs het evenemententerrein aan de Boulevard. En houd de Facebook-pagina van de Well-Being Day in de gaten om meer te weten te komen over het volledige programma en de verschillende betrokken partijen.[l]

Over Roel

Roel van Tiggelen is werkzaam voor de F!tfabriek, een organisatie die bijdraagt aan een gezonde levensstijl van de inwoners, de sociale samenhang en leefbaarheid binnen onze gemeente. Van Tiggelen is verantwoordelijk voor verenigingsondersteuning en voor het organiseren van gemeentebrede sport- en ebweegactiviteiten. Daarnaast nam hij recentelijk de coördinatie van de lokale werkgroep Aangepast Sporten voer van Jeroen Jonkers. Meer weten over de F!tfabriek? Ga naar www.fitfabriekboz.nl.