Work in progress, Peter van den Eijnden en Karin van der Looij aan het werk.
Work in progress, Peter van den Eijnden en Karin van der Looij aan het werk. Mireille Vrijenhoek

Het eerste kunstwerk is al af

BERGEN OP ZOOM - Voor de kunstveiling die op 12 oktober wordt georganiseerd door Rotary Bergen op Zoom-noord steken bekende Bergenaren de handen uit de mouwen om een kunstwerk aan te leveren. Zij doen dit onder leiding van een Bergse Kunstenaar. Het thema wat de koppels mee hebben gekregen is Mobiliteit.

De gelegenheidskunstkoppels zijn nu een paar weken met elkaar aan de slag om een werk te maken wat begin oktober tentoongesteld kan worden in een etalage in de stad, en wat op 12 oktober a.s. geveild gaat worden in Den Enghel.
Het eerste werk is al af! Anita Karremans, directeur van Samen in de Regio heeft inmiddels onder leiding van kunstenaar Irene Weug het werk ‘Pure’ opgeleverd. Irene vond het een inspirerende samenwerking met deze doelgerichte vrouw.
Peter van den Eijnden (Sabic, voorzitter TNP) is ook al een heel eind. Hij maakt – hoe kan het ook anders – iets met vrachtwagens. Opdat deze ook eens positief in het nieuws worden gebracht. Met granulaat van Sabic en deskundige leiding van kunstenaar Karin van der Looij wordt het een interessant en kleurrijk werk.
Voor Wim van Poppelen (ondernemer) en beeldend kunstenaar Sjoerd van den Boom is het thema Mobiliteit vooral het contact leggen met elkaar, mensen mobiliseren en samen zaken voor elkaar krijgen. Voor elkaar en met elkaar.
Via de site www.rotary.nl/bergenopzoomnoord wordt de komende maand een kijkje gegeven in “The making of” van alle werken. De te veilen werken zullen ook op deze site getoond worden.

Interesse
Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze veiling en/of het kopen van een van deze werken? Dan bent u van harte welkom om op 12 oktober a.s. mee te komen bieden in den Enghel, aanvang 19.30 uur. U kunt tot uiterlijk 11 oktober ook schriftelijk een bod uitbrengen via kunstveiling@carsandcharity.nl [l]