Symposium Financieel Fitte Werknemers voor alle werkgevers op de Brabantse Wal.
Symposium Financieel Fitte Werknemers voor alle werkgevers op de Brabantse Wal.

Symposium 'Financieel fitte werknemers' voor werkgevers op de Brabantse Wal

BERGEN OP ZOOM - Netwerkorganisatie Samen in de Regio organiseert op dinsdagmiddag 25 september het symposium ‘Financieel fitte werknemers’ voor alle werkgevers van de Brabantse Wal. De werkgevers zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in het Auditorium van Rabobank Zuidwest-Brabant, Jacob Obrechtlaan 1, Bergen op Zoom.

Hoe zijn werknemers met financiële problemen te herkennen, hoe maakt u dit gevoelige thema bespreekbaar, welke hulp biedt u wel en niet? Dat zijn enkele van de vragen die deze middag beantwoord gaan worden.

Aanmelden symposium

Werkgevers kunnen zich aanmelden voor het symposium via het contactformulier op de website van Samen in de Regio . Een e-mail versturen naar info@sameninderegio.nl kan ook of telefonisch aanmelden op het nummer 085 -0473011. Op de website is ook het programma van het symposium te vinden. Bijvoorbeeld over de mini-workshop ‘Waarom slimme mensen domme dingen doen’ en de denktanksessie waar lokale initiatieven worden besproken, zoals het lesprogramma dat in voorbereiding is door een samenwerking van de Rabobank, SchuldHulpMaatje, Humanitas en MEE. Want voorkomen is altijd beter!

Extra kosten

Ruim 62% van alle werkgevers heeft wel eens te maken met medewerkers die in financiële problemen zijn geraakt. Een werkgever ziet zijn of haar werknemers graag gelukkig en vermijd bovendien graag extra kosten. Bekend is echter dat deze medewerkers per jaar zeven dagen extra verzuimen en 20% minder actief zijn. De kosten die gemaakt worden kunnen oplopen tot €13.000,- voor een werknemer, voltijds dienstverband met modaal inkomen (Nibud onderzoek Personeel met schulden, 2017).

Samen in de Regio verbindt

Samen in de Regio is een netwerkorganisatie die ondernemers, overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties op de Brabantse Wal verbindt en ondersteunt bij het uitwisselen van kennis en expertise, materialen en middelen en helpende handjes. We hebben het dan over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo creëren we samen een hechte en sterke regio. Samen in de Regio organiseert netwerkevenementen, maatschappelijke teambuildings, inspirerende workshops en symposia, om kennis en expertise met een groot publiek te delen. [l]