De Christus-icoon.
De Christus-icoon. E. Bastianen-Luijks

Informatiemiddag: Wat is en doet Sant'Egidio

BERGEN OP ZOOM - Sint Egidius (1192-1262) was de beste vriend van de arme St. Franciscus van Assisi: In Rome staat de aan hem gewijde kerk de “Sant’ Egidio”. Eind jaren ‘60 kwamen daar regelmatig studenten samen om te bidden voor de vrede.

Geïnspireerd wilden zij in gemeenschap heel concreet vriendschap sluiten met de vele armen en daklozen in hun stad. Dit initiatief groeide uit tot een organisatie van meer dan 60.000 leden (leken) verspreid over meer dan 70 landen. De Sant’Egidio gemeenschap wil inspiratie uit het christelijk geloof verbinden aan concrete hulpacties.

Hulp waar mogelijk

Christenen die volgens de gebruiken van Sant’Egidio bijeenkomen voor gebed en daarnaast zich in willen zetten voor onze hulpbehoevende naasten, zoals bijvoorbeeld ouderen, vluchtelingen en dak- en thuislozen. Een gedachtegoed wat ook door de huidige paus Franciscus intensief wordt uitgedragen. Zo lijkt het erop dat na zoveel eeuwen Sint Egidius en Franciscus toch weer samen hun hoop op een betere samenleving nieuw leven in blazen. Sant’Egidio Bergen op Zoom helpt waar mogelijk, nu nog op kleinere schaal, maar we zoeken gezamenlijk naar grotere en duurzamer projecten. Ideeën hiervoor zijn altijd welkom bij onderstaande personen.

Samenkomsten

Elke 1e woensdag van de maand komen we samen voor gebed om 20.00 uur in de dagkerk van de Gertrudiskerk, ingang Grote Markt, in Bergen op Zoom. Dit jaar is dat nog op 3 oktober, 7 november en 12 december. Aansluitend is er ontmoeting in het Cantatorium van de kerk. U wordt van harte uitgenodigd om eens te komen kijken, meebidden, -zingen, luisteren, meedenken en meepraten. En wie weet ook mee doen!

Nadere informatie

Voor verdere info en uitleg nodigen wij u graag uit op zaterdag 22 september op de locatie van Stichting Twist, Piusplein 4, Bergen op Zoom van 14.00 tot 16.00 uur. Van harte welkom!

Ton Wennekers: ton.wennekers@home.nl, tel. 06-52618718.

Elma Bastianen-Luijks: bastianenluijks@outlook.com.

www.santegidio.nl [l]