V.l.n.r. Judith Kuijf, Timo Kaatman, Patrick Looij, Denise van Eekeren, Christ de Rooij, Natasja Looij, Jeroen Looij.
V.l.n.r. Judith Kuijf, Timo Kaatman, Patrick Looij, Denise van Eekeren, Christ de Rooij, Natasja Looij, Jeroen Looij. TFS'57

Eerste team badmintonclub TFS'57 stelt zich voor

BERGEN OP ZOOM - De derby van het eerste team van badmintonclub The Flying Shuttle '57 tegen BC Batho moest door personele problemen aan Zeeuwse zijde helaas uitgesteld worden. Toch hebben de spelers een met badminton doordrenkt weekend achter de rug.

Tijdens jaarmarkt Bergen op Zicht op zaterdag verzorgde team 1 de bemensing van de kraam waarmee TFS'57 zich presenteerde aan het Bergse publiek, geflankeerd door collegaverenigingen BBV'69 en BC DINO. Het was merkbaar rustiger dan tijdens eerdere edities, niettemin een goede gelegenheid om te vertellen en laten zien hoe leuk badminton is.

Voorbereiding
Op zondag kwam een kleine Vlaamse delegatie langs in Sportcentrum de Karmel om - bij gebrek aan de competitiewedstrijd tegen Batho - wedstrijden te spelen tegen en met de badmintonners van The Flying Shuttle '57. Een goede en broodnodige voorbereiding op de wedstrijden van het nieuwe seizoen. Wellicht dat er nog een uitwisseling op de agenda van team 1 verschijnt!

Voorstellen
'Het eerste' bestaat in seizoen 2018-2019 uit drie dames en vier heren en gaat officieus door het leven als #teamdenise. Teamcaptain en 'namesake' Denise van Eekeren, Natasja Looij en Judith Kuijf worden in wisselende samenstelling bijgestaan door broeders Patrick en Jeroen Looij, Timo Kaatman en bij gelegenheid Christ de Rooij. Samen spelen ze in de vijfde divisie: een samenvoeging van de voormalige regionale hoofd- en eersteklasse.
Komende zondag 23 september is BC Hoeven vanaf 09.30 uur te gast in Sportcentrum De Karmel: belangstellenden zijn van harte welkom!

Jeugdteam U13
Zondagochtend speelde jeugdteam TFS'57-U13 de allereerste (thuis)wedstrijd van het seizoen en als gast kwam High Speed U13-1 uit Waspik naar Bergen op Zoom. Beide teams wonnen twee dubbels en twee enkelspelen en er zat zelfs een knappe driesetter bij die gewonnen werd door een jeugdspeler van de Bergse club.
Hoofdtrainer Arno van Rooijen was speciaal voor het jeugdteam naar Sportcentrum De Karmel gekomen om te coachen tijdens deze wedstrijden. Hij gaat deze week samen met zijn collega-jeugdtrainers weer met de kids aan de slag tijdens de badmintontraining op woensdagavond.

Team 3
Voor de wedstrijd tegen Den Ossaert uit Hulst kwamen Federico Castaldo, Jack Schouteren, Karin van Broekhoven, Melanie Oudmaijer en badmintonveteraan Piet Oerlemans in actie namens team 3. Ze spelen in de achtste divisie en troffen afgelopen zondagochtend een sterk team.
Federico was goud waard voor TFS'57: samen met Jack vocht hij zich naar een nipte drie game overwinning (21-10, 15-21 en 21-18). Daarna liet de jonge speler zien gegroeid te zijn in tactisch badmintonspel, want ook in de single hield hij de partij onder controle (21-17, 19-21 en 21-17).
Karin van Broekhoven - onder toeziend oog van haar dochter én kleindochter - pakte het derde punt van de dag, doordat ze haar single met 21-10 en 21-15 ruim won. De resterende vier potten kwamen in Hulstse handen, waarmee 3-5 op het scorebord verscheen. [l]