Agenda van 19-9-2018/27-9-2018

AGENDA

Woensdag 19 september

Natuurmiddag voor kleuters

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Ritsel, ritsel tussen de bladeren.... de egels gaan in deze tijd op zoek naar een nestje voor hun winterslaap. Op woensdag 19 september gaan we met de kinderen een houten egelhuis in elkaar zetten en voorbereiden met bladeren en voedsel voor de egels om in te overwinteren. Dit zal na afloop in het bos bij de Kraaijenberg geplaatst worden. Ook kunnen ze tijdens een speurtocht veel over de leefwijze van de egel ontdekken en ervaren. U bent van harte welkom! Aanmelden kunt u op de site van het Brabants Landschap via www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Max. 40 aanmeldingen. Met slecht weer is er een binnenprogramma. Woensdag 19 september, 14.00-16.00 uur, Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 Bergen op Zoom. Leeftijd: 4 t/m 6 jaar. Tip: geef uw kind stevige schoenen en kleding die vuil mag worden aan!

Zaterdag 22 september

Postzegelruilmiddag

12:00 | Hof van Ram

Op 22 september houdt de Heemkundekring "Halchterth" in samenwerking met de postzegelclub "Onderling Contact" wederom een ruilmiddag in het Hof van Ram, De Beeklaan 29a te Halsteren. De besturen van beide verenigingen nodigen graag belangstellenden en leden uit deze postzegelsessie bij te wonen. De postzegelruilmiddag begint om 12.00 uur en eindigt omstreeks 16.00 uur, de toegang is vrij en men kan gemakkelijk en kosteloos parkeren. Een unieke gelegenheid om uw verzameling aan te vullen of kennis te maken met deze gezellige en boeiende hobby.

Zondag 23 september

Trappen tegen bladeren

10:00 |

Was dat niet supergenieten? Als kind tegen dode bladeren aan trappen! En het kan weer. Zonder dat u daar iets of iemand mee schade berokkent. Jippie, het is herfst! Wat is mooier dan dat te vieren waar bladeren voor het mooiste kleurentapijt zorgen? Dus in het bos is waar u moet zijn, met al zijn kleurenpracht om te bewonderen. Maar ook de plek om te verwonderen en te ontdekken. Ontdek mee en reserveer uw plek voor een filosofische wandeling. Hét bewijs dat nóch de natuur, noch die eens nader bekijken, absoluut niet saai is! Reserveer graag vooraf door te bellen met Leo Hollander 06-55915596 of mail via leo@denk-wijzer.nu. Voor meer info en een frisse video check: https://denk-wijzer.nu/filosofische-wandelingen/.