Helpt u ook Elisa mee met deze actie?
Helpt u ook Elisa mee met deze actie?

Elisa (8) zet zich in voor het Diabetesfonds

HALSTEREN – Elisa Dekkers is pas 8 jaar oud, maar wilt graag in actie komen voor het Diabetesfonds. Daarom is ze via DiaBeatIt een actie gestart. Het doel: zoveel mogelijk dopjes van flessen inzamelen en zo geld ophalen voor het Diabetesfonds.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Elisa’s oudere zus Michella heeft afgelopen juli de diagnose diabetes type 1 gekregen. Dat begon in eerste instantie met wat vage klachten. Maar na nader onderzoek en een lange ziekenhuisopname kwam dan toch eindelijk de totaal onverwachte diagnose: diabetes type 1. De rest van haar leven zal Michella daardoor afhankelijk zijn van insuline. Een bittere pil voor de Halsterse die graag bij Defensie wil werken, maar door de diagnose haar droom in het water zag vallen.


DiaBeatIt
Elisa vindt het heel erg dat haar zus meerdere keren per dag moet spuiten. Daarom wil ze geld inzamelen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen, zodat kinderen hopelijk later niet meer hoeven te spuiten. Daarom is de 8-jarige een actie begonnen via DiaBeatIt. Dat is het platform van het Diabetesfonds waarbinnen mensen acties kunnen starten om geld op te halen voor onderzoek naar Diabetes.

Bier/frisdrankdopjes
Elisa spaart bier/frisdrankdopjes voor het Diabetesfonds. Des te meer kilo’s ze verzamelt, des te meer geld gaat er naar dit goede doel. Ze ging onder andere al op basisschool de Toermalijn alle klassen langs om uitleg te geven over wat haar actie inhoud. Ook vele mensen en bedrijven helpen mee inzamelen. Daardoor heeft zal al ruim 100kg opgehaald, maar er kan altijd nog meer bij.

Meedoen

Elisa komt graag de doppen bij u ophalen of het kan gebracht worden in de Dorpsstraat 180 in Halsteren. Elisa is vol trots en heeft veel plezier in deze actie en draagt op haar manier een steentje bij aan het welzijn van haar zus Michella. Helpt u mee? [l]

Diabetes type 1

In Nederland zijn er al ongeveer 6000 kinderen van 0 tot 18 jaar met de diagnose diabetes type 1. in onze regio komen er ongeveer 50 kinderen per jaar bij. Diabetes type 1 is een aangeboren variant van diabetes die niet te genezen is. Het lichaam maakt geen insuline aan, waardoor je dat meerdere keren per dag zelf in moet spuiten. Diabetes type 2 werd vroeger ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. Negen van de tien mensen met diabetes heeft deze type 2. Het lichaam maakt dan te weinig insuline aan of reageert er niet meer goed op. Mensen met diabetes type 2 krijgen meestal medicijnen, voedings- en bewegingsadviezen.